SiolNET. Novice Svet
6,10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Kim Džong Un si ne zna razlagati Trumpovih izjav, zato išče stik z ameriškimi analitiki

6,10

termometer

Uradniki Severne Koreje skušajo vzpostaviti stik z analitiki v Washingtonu, ki imajo povezave v republikanski stranki. Želijo, da jim kdo pojasni, kaj s svojimi izjavami o Severni Koreji želi povedati predsednik ZDA Donald Trump, poroča Washington Post.

Severna Koreja vzpostavlja stike z vplivnimi analitiki in lobisti, ki bi jim razložili Trumpovo obnašanje. Severna Koreja vzpostavlja stike z vplivnimi analitiki in lobisti, ki bi jim razložili Trumpovo obnašanje. Foto: Reuters

Stik so Severni Korejci skušali vzpostaviti že pred zadnjimi zapleti v odnosih med ZDA in Severno Korejo, poroča ameriški časnik, do zdaj so poskušali že sedemkrat. Prva skrb Severnih Korejcev je Trump, ne morejo ga razvozlati, je za časnik povedal eden od virov blizu republikancem.

Kot še piše časnik, ni nobenih indicev, da bi bila Severna Koreja zainteresirana za pogajanja o svojem jedrskem programu, tudi ZDA niso pripravljene na uradne pogovore. Ker ni diplomatskih pogovorov med državama, Severna Koreja vzpostavlja stike z vplivnimi analitiki in lobisti, ki bi jim razložili Trumpovo obnašanje.


Preberite še:

-> Vse bolj napeto med ZDA in Severno Korejo, kako blizu spopada je svet? #intervju
-> Država, v kateri komaj kdo uporablja internet, se želi kosati z ZDA


Donald Trump s svojimi izjavami bega Severne Korejce. Donald Trump s svojimi izjavami bega Severne Korejce. Foto: Reuters

Kot še piše časnik, so se v Severni Koreji na začetku Trumpovega mandata spraševali, ali predsednik ZDA res želi zapreti ameriške vojaške baze v Južni Koreji in na Japonskem, kot je obljubljal med kampanjo in ali bo res poslal jedrsko orožje na južno polovico Korejskega polotoka. Zdaj so vprašanja postala bolj specifična: Zakaj imajo visoki vladni predstavniki (npr. obrambni minister Jim Mattis in zunanji minister Rex Tillerson) pogosto drugačno stališče kot Trump.

"Niso še videli, da bi ZDA tako ravnale"

"Severna Koreja je zmedena in ne ve, v katero smer bo šla politika ZDA, zato poskuša vspostaviti stik," je za Wahington Post dejal Evans Revere, nekdanji uslužbenec zunanjega ministrstva, ki je sodeloval v pogovorih s Severno Korejo. Niso še videli, da bi ZDA tako ravnale, pravi Revere.

V zadnjih mesecih so se odnosi med ZDA in Severno Korejo močno zaostrili. Nadaljuje se tudi besedno obstreljevanje med državama. Trump je severnokorejskega voditelja že večkrat označil za malega raketnega moža, državi pa zagrozil s popolnim uničenjem. V Severni Koreji pa so Trumpa med drugim označili za duševno motenega megalomana.

Preberite intervju o Severni Koreji s strokovnjakom za mednarodne odnose: "Če Severni Koreji uspe, bomo zelo blizu morebitni katastrofi"

Komentarji

6

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • slomevzha / 27.09.2017. ob 10:06 +3 - 1

  Pes, ki laja, ne grize. Na tem nivoju so odnosi med Donnyjem in Kimmyjem. Čista retorika, brez najmanjše želje po vojni. V bistvu se zelo cenita in gojita en do drugega spoštljiv odnos. Oblajavanje je le predstava za militaristične navdušence, da tudi oni dobijo kakšen košček za svojo vojn lačno dušo. Donny ni naiven, da bi se spustil v nepotrebno vojno zaradi par žaljivk, Kimmy pa zagotovo nima namena tepsti močnejšega od sebe, kar potrjuje, da sodi v najvišji inteligenčni razred.

  +3 - 1
 • Logik_49 / 27.09.2017. ob 11:01 +3 - 1

  tako debeluškast, zalit ... 99% naroda pa strada od lakote

  +3 - 1
 • stanly / 27.09.2017. ob 10:51 +2 - 1

  tale komustični debilko marsikaj ne razume, sicer ne bi strašil z orožjem, medtem ko mu brezpraven narod brez vseh pravic le strada...

  +2 - 1
delitve: 29
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin