SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kijev zaprl tri mejne prehode z Rusijo

4

termometer

Po napadih proruskih separatistov so oblasti v Kijevu danes zaprle tri mejne prehode z Rusijo. Z območja so evakuirali tudi prebivalce in družine pripadnikov obmejnih enot.

Gre za mejne prehode v regiji Lugansk na vzhodu Ukrajine, ki so bili ponoči tarče napadov. Obmejne enote so pozvale vlado k napotitvi vojaških okrepitev na mejo.

Na mejnem območju je veliko teroristov Z začasnim zaprtjem treh mejnih prehodov so seznanili tudi rusko stran, so sporočili iz ukrajinskih obmejnih enot. Zaprli so dva od devetih cestnih mejnih prehodov in enega od treh železniških v Lugansku.

Poudarili so, da je na mejnem območju veliko teroristov ter da so pripadniki obmejnih enot in njihove družine stalna tarča obstreljevanj. Poudarili so, da je ponekod nadzor meje zelo težak.

Vlado so pozvali, naj za obrambo na meje pošlje vojsko in enote narodne garde.

Rusijo zaprtje skrbi Rusko zunanje ministrstvo je kritiziralo zaprtje mejnih prehodov. Kot so poudarili, gre za skrb zbujajoč in nezakonit ukrep, s katerim ljudem preprečujejo, da bi odšli s kriznih območij. Ruski mediji so poročali, da z mejnih prehodov bežijo ukrajinski obmejni stražarji.

Mejni prehodi so predvsem tarče napadov proruskih separatistov v regijah Lugansk in Doneck, kjer so samooklicane oblasti razglasile neodvisnost. Obmejne vojaške enote so morale evakuirati svoj regionalni sedež v Lugansku, potem ko je bil v ponedeljek tarča obsežnega napada separatistov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin