Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 2. 2019,
15.04

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,13

5

Natisni članek

vreme Hrvaška burja morje

Sobota, 23. 2. 2019, 15.04

5 let, 2 meseca

Kaos na Hrvaškem: za vso jadransko obalo sprožili rdeči alarm #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,13

5

Na območju Splita so zaradi orkanske burje center za nujno pomoč v zadnjih 20 urah poklicali najmanj tisočkrat, gasilci pa so okoli stokrat odšli na teren, da bi odstranili padla drevesa in predmete s cest in vozil. Močna burja, sunki katere so dosegli tudi 191 kilometrov na uro, je veliko škodo povzročila v Makarski z okolico.

V nasprotju z Italijo in državami na Balkanu okrepljen veter v Sloveniji tudi čez dan ni povzročal večjih nevšečnosti. Je pa vetrovno vreme le še okrepilo požarno ogroženost, ki je posledica dolgotrajnega sušnega obdobja. Zdaj je ogroženost velika na Primorskem, s ponedeljkom bo po vsej državi. Manjših požarov v naravi je bilo danes kar nekaj.

Na Hrvaškem zaradi močne orkanske burje za vso jadransko obalo velja rdeči alarm. Močna in orkanska burja, ki piha tudi danes na celotnem območju splitsko-dalmatinske županije, se bo nadaljevala ves konec tedna.

Zdravko Mamić
Sportal Na Hrvaškem tudi tretja obtožnica proti Zdravku Mamiću

Na območju Makarske je bilo polomljenih nekaj semaforjev, poškodovana je prometna signalizacija v delu jadranske magistrale proti kraju Brele. Burja z vetrovi okoli 90 kilometrov na uro je tudi ruvala drevesa, v trgovskem centru Konzum se je porušil panelni zid, nekaj kioskov je prevrnjenih, padla drevesa so uničila več avtomobilov, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Poročali so o več požarih, ljudi pa opozarjajo, naj bodo previdni zaradi možnosti padanja strešnikov s streh hiš, padanja dreves ali vej ter drugih predmetov. Na morju so še vedno prekinjene trajektne linije.

Močan veter v Italiji zahteval tri življenja
V osrednjem delu Italije v deželi Lacij je danes močan veter zahteval tri življenja. Več sto dreves je padlo na avtomobile, poslopja in ceste, oviran je promet, povzročena pa je bila tudi gmotna škoda.

Video: YouTube

Popoldne je veter oslabel in pihal s hitrostjo 50 kilometrov na uro, s sunki do 80 kilometrov na uro.

V Splitu je bilo poškodovanih okoli 20 vozil. Gasilci so tudi gasili požare, s cest so odstranjevali stebre javne razsvetljave. Z nekaterih blokov so padali veliki kosi fasade. Burja je ukrivila 30 prometnih znakov in poškodovala 120 kosov druge opreme ob cesti.

Oliver Bogatinov
Sportal Aluminij našel skupni jezik s hrvaškim najstnikom

O veliki škodi zaradi močnega vetra poročajo tudi iz Mostarja in njegove okolice v BiH. Veter je podiral drevesa, kontejnerje, reklamne panoje, uničenih je bilo tudi nekaj streh in avtomobilov.

 

Ina
Novice Hrvaški poslanci spremenili zakon o privatizaciji Ine

Hrvaška policija
Novice Na Hrvaškem priprli osumljenko za umor sestre

 

Ne spreglejte