Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 3. 2019,
8.11

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

1

Natisni članek

Donald Trump smrtna kazen Kalifornija

Četrtek, 14. 3. 2019, 8.11

5 let, 1 mesec

Kalifornija s prekinitvijo usmrtitev razjezila predsednika ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

1

Donald Trump | Predsednik nad ukrepom ni navdušen. Kot je tvitnil, je guverner Kalifornije "v nasprotju z voljo volivcev ustavil usmrtitve 737 hladnokrvnih morilcev". "Prijatelji in družine vedno pozabljenih žrtev niso navdušeni in prav tako nisem jaz," je zapisal predsednik ZDA. | Foto Reuters

Predsednik nad ukrepom ni navdušen. Kot je tvitnil, je guverner Kalifornije "v nasprotju z voljo volivcev ustavil usmrtitve 737 hladnokrvnih morilcev". "Prijatelji in družine vedno pozabljenih žrtev niso navdušeni in prav tako nisem jaz," je zapisal predsednik ZDA.

Foto: Reuters

Guverner ameriške zvezne države Kalifornije Gavin Newsom je v sredo uvedel moratorij na izvrševanje smrtne kazni in načrtuje tudi njeno popolno ukinitev. To je med drugimi razburilo tudi predsednika ZDA Donalda Trumpa. Newsomova odločitev zadeva 737 kalifornijskih obsojencev na smrt.

Razlogi, ki jih je Newsom navedel za svojo odločitev, so stari, kolikor je staro gibanje proti smrtni kazni. Dejal je, da smrtna kazen ne odvrača zločincev in hkrati diskriminira, saj so je deležni predvsem revni in pripadniki manjšin, ki si ne morejo privoščiti sposobnih, to je dragih odvetnikov. "Smrtna kazen je neučinkovita, nepovratna in nemoralna," je dejal.

Trumpov zid
Novice Trump bi za zid namenil skoraj toliko, kot znaša slovenski letni proračun

"Čas je, da se Kalifornija pridruži državam, ki so ukinile smrtno kazen"

Newsom je dejal, da njegova odločitev ne pomeni, da bodo morilce spustili na ulice, a noče, da so ZDA v družbi držav, kot so Savdska Arabija, Severna Koreja, Iran, Irak, Kitajska, Somalija, Pakistan, Egipt. "Velika večina držav sveta je ukinila smrtno kazen in čas je, da se jim Kalifornija pridruži," je dejal demokrat.

A predsednik nad njegovim ukrepom ni navdušen. Kot je tvitnil, je guverner Kalifornije "v nasprotju z voljo volivcev ustavil usmrtitve 737 hladnokrvnih morilcev". "Prijatelji in družine vedno pozabljenih žrtev niso navdušeni in prav tako nisem jaz," je zapisal predsednik ZDA.

Paul Manafort
Novice Nekdanji šef Trumpove kampanje bo moral v zapor
Donald Trump, letalo
Novice Ali ta prizor razkriva, da je Trump vedel za skrivnost globalne elite?
Donald Trump
Novice V ZDA novo ogorčenje zaradi Trumpovega nepotizma
Ne spreglejte