Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 5. 2013,
14.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Somalija pirati

Ponedeljek, 20. 5. 2013, 14.58

8 let

Kaj se je zgodilo s somalijskimi pirati?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
10. maja je preteklo leto, odkar so pirati pred obalo Somalije uspešno ugrabili kakšno ladjo. Ali gre za zatišje pred neurjem ali pa so somalijski pirati našli nov donosen posel?

Morski razbojniki ob obali Somalije, kjer je zaradi brezvladja cvetelo piratstvo, so napadali ladje ob afriškem rogu najmanj od leta 2005, ko so za Feisty Gas, ladjo v lastništvu podjetja iz Hongkonga, prejeli 315 tisoč dolarjev odkupnine. Od tedaj so šla plačila neprekinjeno navzgor in lani dosegla vrtoglavih 9,5 milijona dolarjev odkupnine za grškega tankerja Smymi z 26 člani posadke. Od njegovega zajetja 10. maja lani pirati niso ugrabili nobene ladje več.

Število piratskih napadov upada. Lani jih je bilo v Adenskem zalivu ob somalijski obali 75, še leto pred tem pa več kot 200. Trenutno je v piratskem ujetništvu 71 mornarjev, v začetku leta 2011 pa 758, kažejo podatki mednarodnega pomorskega urada, ki nadzoruje zločine na morju. Ocene Svetovne banke o škodi, ki so jo pirati povzročili svetovnemu gospodarstvu, se gibljejo med sedmimi in 18 milijardami dolarjev.

Ena od teorij, ki skuša odgovoriti na vprašanje, kaj se je zgodilo s somalijskimi pirati, pravi, da so v zadnjih nekaj mesecih zgolj praznili "skladišče" ugrabljenih in ladij ter pripravljali prostor za nove in s tem novo kampanjo ugrabitev. Druga teorija pa pravi, da spreminjajo svoj "poslovni model" in se bodo raje posvetili ugrabljanju tujih humanitarnih delavcev in turistov na kopnem, poroča The Economist.

Vendarle pa se zdi, da je glavni razlog za upad piratskih napadov to, da so ladje bolje pripravljen na napade, na približno 60 odstotkih ladij so namreč oboroženi stražarji, ladje skozi območja, kjer so pirati pogosteje ugrabljali, pljujejo z višjo hitrostjo. Mornarice, ki nadzirajo območje, od evropskih sil do zasebnih nadzornih posadk, pa bolje sodelujejo. Poznavalci opozarjajo, da se te pridobitve v boju s pirati lahko hitro izničijo, še posebej ker se mandata Evropske unije in zveze Nato iztečeta konec leta 2014, obrambni ukrepi pa so dragi.

Ukrepe za boj proti piratom na morju bi bilo treba združiti z boljšim vladanjem in preprečevanjem na kopnem, vendar tega močno primanjkuje. Kenija in Sejšeli so naredili veliko, da bi pregnali ali pa strpali v zapore pirate, od vojne razdejana Somalija pa ostaja varno zatočišče za morske razbojnike. Piratske tolpe le čakajo na nove priložnosti.

Ne spreglejte