Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 7. 2018,
17.38

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

3

Natisni članek

težave s hojo alkohol opotekanje Jean-Claude Juncker

Sreda, 18. 7. 2018, 17.38

5 let, 9 mesecev

Juncker zanika, da je bil pod vplivom alkohola #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

3

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je zanikal ugibanja, da se je prejšnji teden na slovesnosti ob robu vrha zveze Nato spotikal, ker je bil pod vplivom alkohola. Potrdil je navedbe, da je imel hude bolečine zaradi išiasa.

Posnetki s slovesnosti v Bruslju prejšnjo sredo kažejo, da je imel 63-letni Jean-Claude Juncker težave s spotikanjem in ravnotežjem na stopnicah in tudi na ravnih tleh.

Predsedniku Evropske komisije so na pomoč morali priskočiti drugi voditelji, na slovesno večerjo ob vrhu zavezništva pa so Junckerja nato odpeljali z vozičkom.

Novice Junckerja na vrhu Nata močno zanašalo. Pomagali so mu svetovni voditelji. #video

Juncker potrdil, da je imel težave z išiasom

Predsednik Evropske komisije je danes dejal, da se mu zdi zanimivo, da se nekateri posamezniki v javnosti zanimajo za tovrstne zadeve. "Zahtevam spoštovanje," je poudaril Juncker. Kot je pojasnil, je imel hude bolečine zaradi išiasa, v nogah pa so ga mučili krči.

Predsednik Evropske Komisije Jean-Claude Juncker je v preteklosti zanikal navedbe, da naj bi imel težave z alkoholom. | Foto: Reuters Predsednik Evropske Komisije Jean-Claude Juncker je v preteklosti zanikal navedbe, da naj bi imel težave z alkoholom. Foto: Reuters

Navedbe o Junckerjevih težavah z išiasom je javnosti že prejšnji teden tiskovni predstavnik komisije Margaritis Schinas, Juncker pa je danes njegove izjave potrdil. Spomnil je, da se je kljub bolečinam udeležil vrha Nato.

"Če drugi komentirajo moje zdravje, to ni zadosten razlog, da bom jaz delal podobno," je še dejal predsednik Evropske komisije.

Jean-Claude Juncker
Novice Za Junckerjevo zanašanje naj bi bili krivi akutni krči

Zanikal navedbe, da bi imel težave z alkoholom

Juncker je že junija v irskem parlamentu, kjer je imel prav tako težave pri hoji po stopnicah, povedal, da trpi za išiasom, ki naj bi bil posledica prometne nesreče. Kot je pojasnil, ima zaradi išiasa tudi težave s hojo.

Juncker je pomisleke o nezdravem življenjskem slogu zavrnil že leta 2014. Nizozemski finančni minister Jeroen Dijsselbloem je takrat dejal, da je Juncker "zakrknjen kadilec in pivec", a je Juncker takrat poudaril, da nima nobenih težav z alkoholom.

Ne spreglejte