Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 4. 2020,
15.12

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

2

Natisni članek

ventilator Koronavirus Velika Britanija Boris Johnson

Torek, 7. 4. 2020, 15.12

4 leta

koronavirus

Johnson ostaja na intenzivni negi, Raab verjame, da bo dobro okreval #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

2

Stanje britanskega premierja Borisa Johnsona, ki je zaradi novega koronavirusa od ponedeljka zvečer na intenzivni negi, je stabilno. Premier je dobre volje, so danes sporočili z Downing Streeta. Ob tem so še pojasnili, da ne potrebuje ventilatorja.

Britanski premier Boris Johnson prejema kisik, a diha brez dodatne pomoči. "Ni potreboval mehanske ventilacije ali neinvazivne respiratorne podpore," so sporočili. Britanskega premierja so v ponedeljek zvečer premestili na intenzivno nego, saj so se njegovi  znaki bolezni covid-19 poslabšali.

Z Downing Streeta so še sporočili, da Johnson nima pljučnice, iz Buckinghamske palače pa, da kraljico Elizabeto II. sproti obveščajo o zdravstvenem stanju premierja Johnsona.

Raab: Johnson je velik borec

Dominic Raab verjame, da bo Johnson dobro okreval. | Foto: Reuters Dominic Raab verjame, da bo Johnson dobro okreval. Foto: Reuters

Premiera nadomešča zunanji minister Dominic Raab, ki verjame v popolno okrevanje Johnsona: "Prepričan sem, da se bo izmazal, ker če kaj vem o tem premierju, je to, da je borec. In bo nazaj na čelu ter nas hitro vodil naprej čez to krizo."

Glede svoje vloge v vladi je Raab po pisanju STA pojasnil, da ima jasno določene naloge, ki mu jih je podal Johnson in da zaupa njegovim dogovorom. "Osredotočeni smo s popolno enotnostjo in odločnostjo na implementacijo navodil, tako da ko bo nazaj, kar upam, da bo kmalu, bomo napredovali tako, kot bi pričakoval on in država," je dodal.

Boris Johnson
Novice Borisa Johnsona so prestavili na intenzivno nego #video

Johnson od ponedeljka zvečer na intenzivni negi

Prav danes je sicer Michael Gove, ki je v britanski vladi zadolžen za brexit, začel samoizolacijo, potem ko je eden od njegovih družinskih članov kazal znake bolezni covid-19. Kot je povedal Gove, sam nima nobenih znakov in bo še naprej delal od doma.

Johnson je prvi voditelj katere od držav, ki je sporočil, da se je okužil z novim koronavirusom, zbolel je pred desetimi dnevi. Sprva je imel blažje simptome in je delal od doma, v nedeljo pa so ga sprejeli v bolnišnico v Londonu, ker je imel še vedno znake bolezni. Od ponedeljka zvečer je Johnson na intenzivni negi.

Ne spreglejte