Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 9. 2015,
17.52

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Paul Gosar papež Frančišek

Petek, 25. 9. 2015, 17.52

5 let

Je Slovenec, ki je bojkotiral papeža, odnesel šefa kongresa?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predsednik predstavniškega ameriškega kongresa John Boehner je napovedal odstop. V ozadju odstopa naj bi bil spor s čajankarji, ki jim pripada tudi Paul Gosar, ameriški kongresnik slovenskega rodu.

Petinšestdesetletni republikanec Boehner iz Ohia je napovedal, da bo odstopil do konca oktobra in da se poslavlja tudi od položaja poslanca. Presenetljiva odločitev naj bi bila posledica sporov znotraj stranke.

Papež Frančišek Boehnerja ganil do solz Boehnerju so se v četrtek uresničile dolgoletne sanje o tem, da bo v kongres pripeljal papeža katoliške cerkve. To mu je končno uspelo s papežem Frančiškom in Boehner kot že večkrat v svoji politični karieri in življenju znova ni mogel zadržati solz ganjenosti.

Frančiškov govor sicer ni bil tisto, kar bi si želeli člani Boehnerjeve stranke, saj je pozival k resnemu delu proti podnebnim spremembam, proti bogatenju, proti revščini in proti smrtni kazni, zaradi česar so ga nekateri označili za levičarja.

Ameriški Slovenec bojkotiral papežev govor V primeru Boehnerjevega odstopa kaže, da ima dovolj nepopustljive manjšine v lastni stranki, ki iz leta v leto postaja vse močnejša. Gre za tako imenovane pripadnike gibanja čajanke, ki niso pripravljeni na noben kompromis.

Med njimi je tudi kongresnik slovenskega rodu iz Arizone Paul Gosar, ki je bojkotiral papežev govor zaradi njegovega domnevnega levičarskega aktivizma.

Čajankarski zobozdravnik Petinpetdesetletni Gosar je slovenskega rodu po očetovi strani, po materini strani pa baskovskega. Po izobrazbi je zobozdravnik – leta 2001 je bil celo razglašen za arizonskega zobozdravnika leta.

Njegova politična prepričanja so v skladu z republikanskim konservatizmom: je proti pravici do splava, višjim davkom in amnestiji za nezakonite priseljence ter zagovarja pravico do nošenja orožja in strogo varovane ameriške meje.

Ne spreglejte