SiolNET. Novice Svet
1,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Še vedno ni znano, zakaj je izginilo malezijsko letalo

1,07

termometer

malezijsko letalo, Malaysia Airlines,
Foto: Reuters

Dolgo pričakovano uradno poročilo o izginotju malezijskega letala ni podalo novih informacij. To je ujezilo svojce pogrešanih, ki so upali, da jim bo poročilo več kot štiri leta po izginotju letala z 239 ljudmi na krovu prineslo neki zaključek in s tem duševni mir.

Poročilo o letu MH370, ki je 8. marca 2014 izginilo na poti iz Kuala Lumpurja v Peking in ki ga je danes predstavila malezijska vlada, navaja, da "preiskovalna ekipa ni bila zmožna ugotoviti resničnega razloga za izginotje MH370". Kot je novinarjem še povedal vodja preiskovalcev Kok Soo Chon, bo odgovor možen šele, ko bodo našli razbitine letala.

Nekateri sorodniki jezno zapustili srečanje

Svojci pogrešanih so medtem povedali, da tehnični dokument vsebuje le malo kaj drugega kot dolg opis o izginotju letala in iskalnih operacijah, pristojni pa jim tudi niso znali odgovoriti na vprašanja. Zato so nekateri sorodniki jezno zapustili srečanje, na katerem so jim predstavili dokument.

Novice Nova teorija: izginulo malezijsko letalo je med padanjem nekdo upravljal

"Tisti z ministrstva za transport, ki so vodili srečanje, niso znali odgovoriti na vprašanja, enako velja za tiste, ki so spisali poročilo," je povedala ženska, katere soprog je potoval z izginulim letalom. Po njenih besedah se je nato srečanje sprevrglo v "tekmovanje v kričanju".

Letalo naj bi ležalo v Indijskem oceanu

Do zdaj so na različnih obalah našli 27 kosov ostankov letala, tri potrjene. V javnosti je zaokrožil niz teorij o tem, zakaj je letalo izginilo, od nesreče, ugrabitve, samomora pilota do teroristične zarote. Strokovnjaki pravijo, da je glede na najdene ostanke letalo verjetno razpadlo. Do zdaj so na različnih obalah našli 27 kosov ostankov letala, tri potrjene. V javnosti je zaokrožil niz teorij o tem, zakaj je letalo izginilo, od nesreče, ugrabitve, samomora pilota do teroristične zarote. Strokovnjaki pravijo, da je glede na najdene ostanke letalo verjetno razpadlo. Foto: Reuters

Domnevajo, da je letalo oz. njegove razbitine nekje na dnu južnega Indijskega oceana. Preiskovalci so ga iskali na 120.000 kvadratnih kilometrih Indijskega oceana, a neuspešno.

Iskalno operacijo, ki so jo vodili Avstralci in je bila do zdaj največja v zgodovini letalstva, so ustavili januarja lani.

V iskanje se je nato na začetku leta podalo ameriško podjetje Ocean Infinity na podlagi dogovora "nič najdenega, nič plačila". Izginulo plovilo so po morskem dnu iskali z visokotehnološkimi brezpilotnimi letali, a so operacijo končali, saj jim ni uspelo najti ničesar.

Malezijsko letalo Novice Malezijsko letalo padalo hitreje kot 450 kilometrov na uro

Nova malezijska vlada, ki je nastopila maja, je v zvezi z izginulim letalom napovedala popolno transparentnost, vključno z objavo poročila uradne, 19-članske preiskovalne ekipe, v kateri so tudi tuji strokovnjaki. To poročilo so nato objavili danes.

Novice Po letu dni: kje je skrivnostno izginulo malezijsko letalo (video) Novice Ostanki letala na poti v Francijo, "skoraj zagotovo" gre za pogrešano malezijsko letalo (video)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin