Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 7. 2013,
6.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

avtobus Italija nesreča nesreča romanje

Ponedeljek, 29. 7. 2013, 6.56

8 let

Italijansko tožilstvo uvedlo preiskavo nesreče avtobusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Italijansko tožilstvo je uvedlo preiskavo tragične nesreče avtobusa na jugu Italije, v kateri je umrlo 38 ljudi.

Preiskava bo zajela morebitno odgovornost voznika avtobusa, ta je v nesreči umrl, tehnično stanje vozila in kakovost zaščitne ograje na cesti. Vzrok za nesrečo še ni znan, preiskovalci pa ne izključujejo tehnične okvare. Policija je sporočila, da je avtobus, ki je zletel z nadvoza na avtocesti, vozil z veliko hitrostjo in z odprtimi sprednjimi vrati. Dele avtobusa, na katerem je bilo 48 ljudi, so našli kilometer od kraja nesreče, zato policija sumi, da bi bil vzrok za nesrečo lahko tehnična okvara.

Razneslo gumo, popustile zavore? Preiskovalci pregledujejo posnetke nadzornih kamer in zaslišujejo očividce. Eden od preživelih je povedal, da je na avtobusu razneslo gumo, medtem ko preiskovalci preverjajo, ali so na vozilu odpovedale zavore, ker na kraju nesreče ni bilo nobenih sledi zaviranja.

Tožilstvo, ki je uvedlo preiskavo, bo preiskalo morebitno odgovornost voznika, tehnično stanje vozila in kakovost ograje na avtocesti. Opravili bodo tudi obdukcijo voznika z analizo prisotnosti alkohola in drog. Italijanski mediji poudarjajo še, da viadukt, na katerem se je zgodila nesreča, velja za nevarnega. Na njem naj bi se zgodilo že več nesreč s smrtnim izidom.

Umrli najmanj trije otroci Nesreča se je zgodila v nedeljo zvečer ob 20.30 na avtocesti A16, ki povezuje Bari in Neapelj. Avtobus je pred viaduktom Aqualonga v bližini mesta Avellino najprej zadel več drugih vozil, potem pa prebil parapet in zgrmel približno 30 metrov v globino. V nesreči so umrli trije otroci. Trije otroci so tudi med ranjenimi, dva se bojujeta za življenje. Lažje ranjenih je bilo sicer tudi nekaj voznikov in potnikov v avtomobilih, v katere je trčil avtobus.

Vsi potniki so iz okolice Neaplja in so bili med seboj prijateljsko povezani. Ob koncu tedna so se udeležili kopanja v toplicah Telese, nato pa so se podali še na romanje v Pietrelcino. Sorodniki in prijatelji žrtev so se zbirali v osnovni šoli v bližnjem kraju Monteforte Irpino, kamor so prepeljali trupla ponesrečencev. Številni so za nesrečo izvedeli šele v televizijskih poročilih. Od svojih najdražjih se bodo poslovili v torek.

Nepojmljiva tragedija Italijanski predsednik Giorgio Napotitano je nesrečo opisal kot "nesprejemljivo tragedijo" in se zavzel za izboljšanje prometne varnosti. Premier Enrico Letta pa je med obiskom v Atenah dejal, da je to zelo žalosten dan za Italijo. V Italijo prihajajo sožalne brzojavke z vseh strani neba. "Izguba toliko človeških življenj je tragedija," je zapisala nemška kanclerka Angela Merkel. Slovensko ministrstvo za zunanje zadeve je sožalje družinam in prijateljem žrtev nesreče izreklo prek spletnega družbenega omrežja Twitter.

Ne spreglejte