SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Invazija afriških oligarhov na londonske luksuzne nepremičnine

1

termometer

 | Foto:
Po valu ruskih in ukrajinskih oligarhov se za nakupi luksuznih nepremičnin v Londonu ozira vse več afriških oligarhov. V zadnjih treh letih so zanje skupaj odšteli 760 milijonov evrov.

Bogati afriški kupci londonskih nepremičnin večinoma prihajajo iz Nigerije, Gane, Demokratične republike Kongo, Gabona, Kameruna in Senegala, najnovejšo raziskavo londonskega nepremičninskega trga povzema britanski časnik The Guardian.

Raziskava kaže, da so afriški kupci za nakupe luksuznih nepremičnin na elitnih lokacijah najdražje evropske prestolnice v zadnjih treh letih skupaj odšteli 600 milijonov funtov (760 milijonov evrov). Po podatkih specializirane nepremičninske agencije Beuchamp Estates imajo v svojih rokah že petodstotni delež vseh najdražjih londonskih nepremičnin. Leta 2012 je ta delež znašal le dva odstotka.

Večina jih za nepremičnine odšteje med 20 in 30 milijoni evrov Njihove investicije so skoncentrirane na območje tako imenovanega platinastega trikotnika, ki ga tvorijo četrti Mayfair, Belgravia in Knightsbridge. Tu 80 odstotkov kupcev za nepremičnino odšteje med 15 in 25 milijoni funtov (med 19 in 32 milijonov evrov), desetina več kot 30 milijonov funtov (38 milijonov evrov), preostali pa manj kot deset milijonov funtov (13 milijonov evrov). Med priljubljenimi lokacijami so še četrti Eaton Square, One Hyde Park, Grosvenor Square in Regent's Park.

Po besedah predstavnika agencije Beauchamp Estates je naval afriških kupcev na londonske nepremičnine podoben evforiji Rusov in Ukrajincev pred petimi leti. Nigerijski kupci sicer že dalj časa kupujejo nepremičnine v prestolnici, a so bili nekoč bolj zainteresirani za cenejše nakupe na severnem predelu britanske prestolnice. Z večanjem svojega premoženja pa si danes raje privoščijo nakupe v elitnejših predelih mesta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin