Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 4. 2021,
20.09

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

2

Natisni članek

kongres ZDA

Petek, 2. 4. 2021, 20.09

3 leta

Incident blizu ameriškega kongresa, umrla napadalec in policist

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

2

Ameriški kongres ZDA | Foto Reuters

Foto: Reuters

Območje ameriškega kongresa so danes zaprli zaradi varnostnega incidenta. Za zdaj še neimenovani voznik osebnega avtomobila je zapeljal v varnostno pregrado na severni strani kongresne palače. Pri tem sta bila poškodovana dva kongresna policista, eden od njiju je kasneje umrl. Kasneje je umrl tudi voznik.

Streljanje ZDA
Novice Nov strelski pohod v ZDA: med ubitimi tudi otrok #video

Kongresna policija je sporočila, da so osumljenca po dogodku aretirali. Kasneje je policija sporočila, da dogodek najverjetneje ni povezan s terorizmom ter da je umrl eden od obeh policistov. Po poročanju ameriških medijev je umrl tudi voznik, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po incidentu je kongresna policija območje kongresa zaprla ter prepovedala vstop ali izstop iz stavbe, poroča STA.

Preiskava še poteka

Ameriški kongres so 6. januarja letos napadli privrženci bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa, ki se niso mogli sprijazniti z njegovim porazom na predsedniških volitvah novembra lani. Po napadu so kongresno območje strogo zavarovali z nacionalno gardo in visoko ograjo. Avenije in ulice okrog kongresa so šele pred kratkim ponovno odprli za promet.

Do kongresne palače sicer z avtomobilom ni možno priti brez posebnega dovoljenja, saj je bila že pred napadom Trumpovih privržencev zavarovana z betonskimi ovirami. Po današnjem dogodku so območje kongresa spet zasedle močne policijske sile, preiskava pa poteka.

Po incidentu je kongresna policija območje kongresa zaprla ter prepovedala vstop ali izstop iz stavbe. | Foto: Reuters Po incidentu je kongresna policija območje kongresa zaprla ter prepovedala vstop ali izstop iz stavbe. Foto: Reuters

Do kongresne palače sicer z avtomobilom ni mogoče priti brez posebnega dovoljenja, saj je bila že pred napadom Trumpovih privržencev zavarovana z betonskimi ovirami. Po današnjem dogodku so območje kongresa spet zasedle močne policijske sile, preiskava pa še traja, piše STA.

koronavirus Kitajska Wuhan
Novice ZDA in Slovenija med državami, ki ne zaupajo poročilu WHO o izvoru koronavirusa
Ne spreglejte