Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 5. 2013,
9.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

pogrešana

Petek, 3. 5. 2013, 9.12

8 let

Imeli so jo za mrtvo, a se je po 11 letih vrnila domov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Brenda Heist, 54-letna Američanka, je pred enajstimi leti, po tem, ko je otroke odpeljala v šolo, izginila brez sledi. Uradno je bila razglašena za mrtvo, ona pa je vsa ta leta živela kot brezdomka.

Bivši mož, ki je pred tremi leti oblasti prosil, da jo razglasijo za mrtvo, je ogorčen. Prav tako njena otroka, ki sta zdaj spoznala, da ju je mati zapustila prostovoljno, ko sta bila stara komaj 12 in devet let. "Čustva so mešana," je dejal Brendin bivši mož, ob tem pa dejal, da se spominja, da se otroci niso želeli igrati z njegovima otrokoma, ker so starši mislili, da je on odgovoren za Brendino izginotje. "Ne želim stopiti z njo v stik, če pa se bo odločila, da želi videti svoja otroka, jim ne bom stal na poti," je še dejal. Pridružila se je brezdomcem in odšla Policijski inšpektor John Schofield je dejal, da je Brendi zdaj žal in da se počuti osramočeno. V času, ko je izginila, je bila ravno v ločitvenem postopku, znašla pa se je tudi v finančni stiski. Zaradi tega je Brenda verjetno doživela živčni zlom. Na dan, ko je izginila, je peljala otroke v šolo, potem pa se je usedla na klop v bližnjem parku. Približali so se ji brezdomci, ki so se odpravljali na Florido. Povabili so jo zraven in ona se jim je pridružila.

Otrok še ni poklicala Odkar so jo našli, še ni poklicala svojih otrok ali bivšega moža, je pa poklicala svojo mamo in brata, ki sta ji ponudila pomoč in oporo, da se bo Brenda lahko spet postavila na noge.

Dejala je sicer, da bi rada videla otroka, vendar se zaveda, da je to odvisno predvsem od njiju.

Njena hči Morgan, ki je bila stara devet let, ko jo je mama zapustila, je v intervjuju dejala, da je jezna, hkrati pa so njena čustva zelo zmedena. "Ni moja mama, ona je Brenda Heist. Verjetno bi ji rekla, da jo sovražim in da je nočem videti. Hkrati pa jo tudi pogrešam, saj je moja mama," je dejala.

Ne spreglejte