SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvaški par posvojene otroke vrnil po dveh dneh: Preveč so naporni

3

termometer

Poročen par iz manjšega hrvaškega mesta je po več letih neuspešnih poskusov zanositve v začetku letošnjega leta posvojil tri brate, a zelo kmalu ugotovil, da ni pripravljen na starševstvo.

Socialna delavka je par, ki je leta 2011 postal potencialni posvojitelj, obvestila, da so trije bratje, stari dve, štiri in šest let, pripravljeni na posvojitev, potem ko so jih odvzeli njihovim staršem, piše hrvaški Jutarnji list. Zakonca sta hitro pristala na posvojitev in socialni delavki zagotavljala, da sta po več letih čakanja pripravljena prevzeti odgovornost. Trojico bratov sta obiskovala pri prehodni rejniški družini, se družila z njimi in priganjala pristojni socialni center, naj pospeši postopek posvojitve. Obnovila sta stanovanje, uredila otroške sobe in kupila tri avtomobilske sedeže za otroke.

Na začetku avgusta je bila posvojitev končana, neke sobote sta zakonca prišla po svoje otroke in jih odpeljala. V ponedeljek, čez dva dni, sta jih vrnila rejnikom. Izkoristila sta 14-dnevni pritožbeni rok, po katerem bi posvojitev postala pravnomočna.

V obrazložitvi sta navedla, da sta preveč lahkotno sprejela odločitev o posvojitvi treh otrok, da so otroci preveč aktivni in razigrani za njiju ter da jih nista mogla umiriti, sklicujoč se na neuradne informacije poroča Jutarnji. Otroci naj bi že na poti od rejniške družine proti domu ustvarjali napeto atmosfero in bili preveč živahni, naslednji dan pa naj bi bilo le še huje, otroci naj bi posvojiteljico spravljali v jok, trdila naj bi, da bo končala v bolnišnici, če bo njihovo življenje z otroki tako naporno. Zato sta otroke v zakonsko določenem roku raje vrnila rejnikom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin