SiolNET. Novice Svet
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvaška ni naklonjena postavljanju žice ob meji

0,30

termometer

Davor Božinović
Foto: STA

''Žica do zdaj ni ustavila še nikogar,'' je izjavil hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović po današnjem srečanju z albanskim kolegom Fatmirjem Xhafajem v Zagrebu. Božinović meni, da nezakonite migracije lahko ustavi le dobro izurjena in opremljena mejna policija.

Božinović meni, da je poleg dobro izurjene in opremljene policije za uspešen boj proti ilegalnim migracijam pomembno meddržavno sodelovanje s sosedami in na mednarodni ravni ter da mora vsaka država prevzeti del bremena, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Božinović: Hrvaška ima daleč najmočnejšo mejno policijo

Menil je, da današnje stanje z ilegalnimi migracijami ni primerljivo z migrantsko krizo iz leta 2015. Podaril je, da ima Hrvaška v tem delu Evrope daleč najmočnejšo mejno policijo, ki bo kmalu štela 6.300 pripadnikov.

Kot je še dejal, bo Hrvaška vztrajala pri zahtevah, da bo Bruselj pomagal obmejnim službam v državah jugovzhodne Evrope vključno z Albanijo. Zagreb želi pomagati Albaniji v boju proti nezakonitim migracijam, je dodal ter opozoril na pomembnost izvajanja sporazuma o vračanju zavrnjenih migrantov.

Dimitris Avramopolus Novice Bolgarija in Romunija v schengen takoj, Hrvaška še ni izpolnila pogojev

Albanski notranji minister Xhafaj je potrdil, da je Albanija letos opazila večje število ilegalnih migrantov kot lani. Poudaril je, da je poleg sodelovanja držav v regiji pri reševanju vprašanja ilegalnih migracij zelo pomembna tudi pomoč EU.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 39
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin