SiolNET. Novice Svet
1,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvaški časopis: iz Srbije in BiH še naprej prihaja veliko ljudi

1,56

termometer

Hrvaška BiH meja
Foto: Reuters

Hrvaška očitno le ni povsem zaprla svojih meja za državljane Bosne in Hercegovine in Srbije, ugotavlja hrvaški časopis Jutarnji list.

Kot piše Jutarnji list, je po podatkih Hrvaške turistične skupnosti v državi trenutno pet tisoč turistov iz Srbije in 11 tisoč iz BiH. To so le tisti, ki so se prijavili prek aplikacije eVisitor, v resnici jih je še več. Podatki omenjene aplikacije namreč ne zajemajo t. i. vikend turistov, ki prihajajo iz BiH na hrvaško obalo samo za en dan, zapise hrvaškega časopisa povzema STA.

"Bitka za čim boljšo turistično sezono"

Čeprav v BiH in Srbiji število okuženih z novim koronavirusom hitro narašča in tam dnevno beležijo po več kot 300 novih okužb, Hrvaška delu njunih državljanov tako še naprej dovoljuje nemoten prihod, to pa utemeljuje "z bitko za čim boljšo turistično sezono", ocenjuje časopis.

Hrvaška Dalmacija Foto: Pixabay

Omejitve s kopico izjem

Hrvaška se je sicer v petek odločila poostriti nadzor na meji s Srbijo in BiH. Potniki, ki želijo vstopiti iz tretjih držav, morajo po novem v obvezno samoizolacijo, če niso med izjemami. Med zadnjimi pa so vsi državljani EU ne glede na prebivališče kot tudi člani njihovih družin ter državljani tretjih držav, ki imajo dolgoletno prebivališče ali pravico bivanja na podlagi vizumov. Med izjemami so tudi Hrvati, ki živijo v BiH in imajo tudi hrvaško državljanstvo.

Kot ugotavlja Jutarnji list, lahko tako državljani Srbije in BiH, če imajo obenem tudi državljanstvo katere od držav članic EU, še naprej brez omejitev prihajajo in dopustujejo na Hrvaškem.

Rovinj Istra Novice Skok okužb v Istri, skupno na Hrvaškem 50 novih primerov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin