Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 5. 2013,
11.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Hezbolah Sirija Barack Obama

Sreda, 1. 5. 2013, 11.49

8 let

Hezbolah se bojuje na strani sirskega režima

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vodja libanonskega šiitskega gibanja Hezbolah Hasan Nasralah je potrdil, da se člani njegove skupine v Siriji borijo na strani režima predsednika Bašarja Al Asada.

Sirski predsednik Al Asad ima "prave prijatelje v regiji, ki ne bodo dovolili, da bi Sirija padla v roke ZDA, Izraela in uporniških sil", je dejal Nasralah. "Če bodo razmere postale nevarnejše, bodo države, uporniška gibanja in druge sile prisiljeni posredovati v spopadih na terenu," je dodal. Ob tem je namignil, da bi lahko v podporo režimu v boju proti upornikom posredovali Iran in druge države. "Ne boste mogli zrušiti režima z vojaškimi sredstvi," je sirskim upornikom sporočil vodja Hezbolaha. "Boj bo še dolg," je sklenil.

Sirska opozicija že obsodila vpletenost Hezbolaha Sirska opozicija je njegove grožnje obsodila in posvarila pred vmešavanjem v sirsko vojno. "Sirci in Libanonci upajo, da bo vodstvo Hezbolaha ustavilo napade na Homs in Damask ter upoštevalo resnost razmer v regiji," je v izjavi sporočila Sirska nacionalna koalicija.

Sirska opozicija že dolgo obtožuje Hezbolah, da v Sirijo pošilja svoje borce, ki se borijo na strani sirskih vladnih sil, zato je pozvala libanonsko vlado, naj takoj ustavi vojaške operacije Hezbolaha na območjih blizu sirske meje.

ZDA preučujejo vse možnosti Medtem po poročanju Russia Today predsednik ZDA Barack Obama že razmišlja, ali bi ugodil prošnji sirskih upornikov in jim končno pomagal tudi z orožjem. Kljub temu je Obamova administracija previdna glede tega, ali bo posredovala v Siriji, po besedah neimenovanega vira blizu Obamove administracije naj bi Obamov kabinet preučeval vse možnosti, ki jih imajo, preden bodo pomagali sirskim upornikom. "Razmišljamo o neposredni vojaški pomoči," je za Washington Post razkril eden izmed predstavnikov vlade, vendar pri tem ni razkril, o kakšni obliki pomoči se dogovarjajo.

Ne spreglejte