SiolNET. Novice Svet
0,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Grški premier napovedal zvišanje minimalne plače

0,18

termometer

Aleksis Cipras
Ciprasova Siriza v javnomnenjskih anketah za konservativno tekmico Nova demokracija trenutno zaostaja okoli 10 odstotnih točk. Foto: Reuters

Grški premier Aleksis Cipras je napovedal zvišanje minimalne plače, prvo po desetletju zategovanja pasu in nekaj mesecev pred volitvami. Minimalna plača naj bi se s februarjem zvišala za 11 odstotkov, s 586 evrov na 650 evrov.

"Zatiranje delavcev ni način za vzdrževanje rasti in krepitev gospodarstva," je na seji vlade dejal Cipras, ki v javnomnenjskih anketah zaostaja za vodilnimi konkurenti. "Nasprotno, to je dokazan recept za bankrot."

Višja minimalna plača bo prinesla tudi višja nadomestila za brezposelne, zato se je lahko posredno ali neposredno veseli skoraj 900.000 posameznikov.

Zaev in Cipras Novice Premierja Makedonije in Grčije predlagana za Nobelovo nagrado za mir

Minimalno plačo je v Grčiji nazadnje, leta 2012, prilagodila takratna konservativna vlada. Pod pritiskom mednarodnih posojilodajalcev, ki so rešili Grčijo pred bankrotom, se je takrat minimalna plača znižala za 22 odstotkov.

Volitve v Grčiji naj bi izvedli oktobra

Ciprasova Siriza v javnomnenjskih anketah za konservativno tekmico Nova demokracija trenutno zaostaja okoli 10 odstotnih točk.

sanja Novice Slovenka, ki tujcem v Grčiji organizira sanjske poroke

Volitve v Grčiji naj bi po rednem urniku izvedli oktobra, nekateri pa ugibajo, da bi jih lahko združili z majskimi lokalnimi volitvami in volitvami v Evropski parlament, ali pa jih izvedli celo še bolj zgodaj.

44-letni Cipras vodi manjšinsko grško vlado, potem ko so ga ta mesec zaradi spora o imenu sosednje Makedonije zapustili nacionalistični partnerji.

Italija Posel danes Je Italija nova Grčija? Če propade, razpade tudi evroobmočje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin