Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 9. 2020,
11.45

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,13

13

Natisni članek

družina Nemčija umor

Petek, 4. 9. 2020, 11.45

3 leta, 7 mesecev

Grozljive podrobnosti: razkrili, zakaj je mati umorila pet otrok #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,13

13

Peterico otrok, ki so jih v četrtek našli v stanovanju v nemškem mestu Solingen, je po prvih ugotovitvah obdukcije zadušila njihova mati, potem ko je propadla njena zakonska zveza, je sporočil tožilec Heribert Kaune-Gebhardt. Sodnik je za 27-letno mater izdal zaporni nalog zaradi petkratnega umora.

Nemčijo je včeraj pretresla družinska tragedija, v kateri je 27-letna mati Christiane K. s pomočjo za zdaj še neznane snovi v stanovanju umorila svojih pet otrok – tri deklice, stare 18 mesecev, dve leti in tri leta, ter dva dečka, stara šest in osem let. Ko so policisti vstopili v stanovanje, so otroci mrtvi ležali v posteljah. Domnevno so bili umorjeni med sredo popoldne in četrtkom dopoldne. Policijo je na pomoč poklicala babica, ki živi v 60 kilometrov oddaljenem Mönchengladbachu.

Umor otrok v Nemčiji
Novice Našli trupla petih otrok, umora je osumljena njihova mati

Enajstletni deček sam prišel k babici

Šesti otrok, ki je tragedijo preživel, je star 11 let in naj bi bil priča smrti svojih sorojencev. Po dogodkih naj bi mama z dečkom nato odšla v približno 35 kilometrov oddaljeni Düsseldorf, kjer je na železniški postaji poskušala storiti samomor. Za zdaj ni znano, ali je bil deček priča tudi njenemu poskusu samomora. Znano je le, da je pot sam nadaljeval v mesto Mönchengladbach, kjer živi njegova babica, ta je sicer tudi prva poklicala policijo in jo obvestila o dogodku.

Solingen | Foto: Reuters Foto: Reuters

Jan Kuciak
Novice Sodišče oprostilo milijonarja, ki naj bi naročil umor novinarja Kuciaka

Mati naj bi otroke umorila zaradi čustvene preobremenjenosti

Policija in tožilstvo domnevata, da je ženska zločin storila zaradi čustvene preobremenjenosti, poroča STA. Mati otrok je že leta 2014 na družbenih omrežjih objavila, da je izgubila ljubezen svojega življenja. Trenutno je že eno leto živela ločeno od svojega zadnjega moža, ki je oče štirih od njenih šestih otrok. Sedemindvajsetletnica, ki je poskus samomora preživela, je na zdravljenju v bolnišnici, vendar še ni sposobna sodelovati v preiskavi.

Solingen | Foto: Reuters Foto: Reuters

Eden izmed kriminologov, ki sodeluje v preiskavi, je za medije sicer dejal, da so bili znaki stiske v družini očem okolice verjetno skriti zaradi pandemije novega koronavirusa in karantene, zato sosedje in bližnji niti niso mogli vedeti, kaj se dogaja. Policija je stopila tudi v stik z očetom umorjenih otrok, za 11-letnega dečka pa trenutno skrbi njegova babica.

Sebastien Abramov
Novice Celjsko tožilstvo zahteva dopolnitev preiskave umora Sare Veber
Ne spreglejte