Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 4. 2023,
8.31

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

11

Natisni članek

otrok deklica smrt Bavarska

Četrtek, 6. 4. 2023, 8.31

1 leto

Nemčijo pretresla nova nasilna smrt majhne deklice. Osumljeni trije najstniki.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

11

nemška policija | Nemčijo je pretresla nova smrt otroka. Po smrti 12-letne Luise, ki sta jo umorili vrstnici, so za umor desetletnice v centru za otroke na Bavarskem osumljeni trije fantje. | Foto Reuters

Nemčijo je pretresla nova smrt otroka. Po smrti 12-letne Luise, ki sta jo umorili vrstnici, so za umor desetletnice v centru za otroke na Bavarskem osumljeni trije fantje.

Foto: Reuters

Bavarsko je v torek pretresla grozljiva zgodba o smrti desetletne deklice, ki so jo našli mrtvo v centru za varstvo otrok in  mladostnikov St. Josef v Wunsiedlu v Zgornji Frankoniji. Preiskava dogodka je še v polnem teku, zaradi smrti deklice, ki je bila tudi spolno zlorabljena, pa je policija pridržala tri fante, stare od 11 do 16 let.

Mrtvo deklico je v torek ob 8.45 v sobi našel uslužbenec, ekipa nujne medicinske pomoči pa je lahko le še potrdila njeno smrt. 

Da so javnost o dogodku obvestili šele dan kasneje, je veliko razlogov, so pojasnili pri policiji: zaradi zaščite žrtve, otrok v centru, svojcev, odlog pa lahko v določenih okoliščinah pomaga tudi pri izvajanju začetne preiskave pod krinko, na primer ne da bi storilec iz medijev izvedel, da so njegov zločin odkrili.

Preiskava osredotočena na tri fante

Za ugotovitev točnega vzroka smrti so odredili sodno obdukcijo. Pristojni so potrdili, da je za smrt deklice, ki so jo tudi spolno zlorabili, kriva tretja oseba. 

Za zdaj so informacije o dogodku skope. Preiskava se osredotoča na tri fante, dva enajstletnika in enega šestnajstletnika, ki so osumljeni vpletenosti v smrt desetletnice. 

"To grozno dejanje me je globoko pretreslo in osupnilo," je po razkritju dogodka dejal bavarski minister za notranje zadeve Joachim Herrmann. "To je neverjetno boleča izguba za vse. Nihče ne more ubesediti te neverjetne tragedije in je razumeti," pa je dejala ministrica za socialne zadeve Ulrike Scharf. 

Iskanje sledi znotraj in zunaj objekta še poteka, so še sporočili s policije. Policija zaslišuje tudi morebitne priče. Ustanovili so posebno preiskovalno komisijo, ki bi lahko delo opravila hitreje in učinkoviteje, kot bi ga sicer običajna ekipa preiskovalcev.

V domu je trenutno nastanjenih 89 otrok in mladostnikov iz vse Nemčije. 

Deklici smrt Luise načrtovali

Pred tedni je Nemčijo pretresel umor 12-letne deklice Luise, ki naj bi ga izvedli osumljenki, stari 12 in 13 let. Osumljenki naj bi umor vnaprej načrtovali in na spletu iskali informacije o tem, pri kateri starosti storilca umora zaradi mladoletnosti ni mogoče kazensko preganjati.

Med umorom naj bi 13-letnica držala Luise, 12-letnica pa zabadala vanjo pilico za nohte. Podrobnosti smo objavili v tem članku:

Policisti raziskujejo umor 12-letne deklice
Novice Umor 12-letne deklice: storilki sta jo hoteli najprej zadušiti s plastično vrečko
 

Policisti so tudi odkrili, da sta storilki Luise zvabili v bližnji gozd ob Freudenbergu. Tam sta Luise najprej poskušali zadušiti s plastično vrečko.

Tornado v ZDA
Novice Število žrtev tornada v ZDA narašča #video
Praga Karlov most
Novice Novo o tragediji v Pragi: 17-letni hrvaški maturant padel iz petega nadstropja
Zdravstveni dom Velenje
Novice Po tragediji v Velenju: direktor zdravstvenega doma pripravljen oditi
rešilec
Novice ZD Velenje: Smrti pacienta ne bi mogli preprečiti
Bob Lee
Novice Izkrvavel na pločniku: ubili so znanega računalničarja
Ne spreglejte