Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 7. 2021,
15.11

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,91

7

Natisni članek

preiskava smrt obdukcija stanovanje policija Rusija Nemčija umor Krk

Sreda, 28. 7. 2021, 15.11

2 leti, 9 mesecev

Mrtva Rusinja na Krku: usoden je bil alkohol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,91

7

Krk | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Hrvaški policisti so včeraj v stanovanju na Krku našli truplo mrtve ženske. Po odredbi namestnika državnega pravobranilca so na Inštitutu za sodno medicino in kriminologijo na Reki že opravili obdukcijo in ugotovili točen vzrok smrti. Umrla ženska naj bi bila srednjih let, neuradno 47-letna Rusinja, ki je živela v Nemčiji. Umrla naj bi zaradi prevelike količine zaužitega alkohola.

Čeprav so hrvaški mediji najprej poročali, da naj bi žensko ubil oziroma zadavil njen 46-letni partner, Index.hr z najnovejšimi podrobnostmi razkriva, da je obdukcija pokazala, da ženska ni umrla nasilne smrti. 

Vzrok naj bi bila zastrupitev z alkoholom ali etanolom. Ugotovili so, da je imela pokojna v krvi kar 3,6 grama alkohola na kilogram izdihanega zraka, njen partner pa je bil ob prijetju prav tako zelo vinjen, v krvi je imel 2,8 promila alkohola na liter izdihanega zraka.

Najprej preiskovali domnevni umor 

Policisti Policijske postaje Krk so v sodelovanju z Reškim županijskim državnim odvetništvom najprej preiskovali sum storitve kaznivega dejanja umora.

Policisti so namreč včeraj okoli 19.45 prejeli prijavo in v mestu Krk v stanovanju nemškega državljana našli truplo mrtve ženske. Po preiskavi, ki jo je vodil namestnik okrajnega državnega tožilca, so ugotovili, da gre za 46-letnega nemškega državljana.

Sosede je zmotila ena podrobnost

Ženske več dni ni videl nihče, a ena podrobnost je vzbudila skrb pri sosedih. To so bila popolnoma spuščena polkna stanovanja, v katerem so našli mrtvo žensko, ki naj bi jo zadavili.

Po besedah sosedov se je med vikendom s sobote na nedeljo iz stanovanja slišalo tudi kričanje in prepir, še poročajo hrvaški mediji. Potihnilo je okoli prve ure zjutraj. Naslednji dan so moškega brez ženske videli ob njegovem osebnem avtomobilu z nemškimi registrskimi tablicami, bil naj bi zelo nemiren in po tleh metal nogavice in oblačila.

Z mrtvo partnerico v stanovanju kar tri dni 

Po besedah ​​sosedov je možno, da je bil mož v stanovanju s pokojno partnerico kar tri dni, še navajajo hrvaški mediji. Preiskava grozljivega umora na Hrvaškem še vedno poteka. 

Avstrijska policija
Novice Večkrat ga je zabodel, nato pa mu odsekal glavo
Hrvaška policija
Novice Hrvaška policija prijela slovenskega državljana, osumljenega umora
Versace vila Miami
Trendi Ob obletnici umora Versaceja v njegovi vili našli mrtva moška
Novice Se bo nekdanji policist, ki je s pasom kopalnega plašča zadavil svojo ženo, izognil zaporu? #video

 

Ne spreglejte