SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gorbačov za razveljavitev izidov parlamentarnih volitev v Rusiji

1

termometer

Zadnji voditelj Sovjetske zveze Mihail Gorbačov je dejal, da bi morali v Rusiji razveljaviti izide nedeljskih parlamentarnih volitev.

Meni tudi, da bi bilo potrebno razpisati nove volitve. Na volitvah je sicer zmagala stranka ruskega premiera Vladimirja Putina Enotna Rusija.

"Izidi ne odražajo volje ljudstva" "Državni voditelji morajo priznati, da je prišlo do nepravilnosti in prevar in da izidi ne odražajo volje ljudstva," je dejal Mihail Gorbačov.

"Iz dneva v dan vse manj Rusov verjame, da so bili objavljeni izidi volitev pošteni," je dodal in izrazil prepričanje, da ignoriranje javnega mnenja vodi v "diskreditacijo oblasti in destabilizacijo razmer".

Putinova stranka izgubila precej podpore glede na prejšnja leta Gorbačov, čigar reforme so v 80. letih prejšnjega stoletja pospešile razpad Sovjetske zveze, je doslej že večkrat kritiziral ruskega premiera Putina.

Putinova stranka je na nedeljskih parlamentarnih volitvah sicer izgubila precej podpore glede na volitve pred štirimi leti, kljub temu pa je ohranila večino v parlamentu.

Številni protesti privržencev opozicije V Moskvi in Sankt Peterburgu se od objave izidov vrstijo protesti privržencev opozicije, ki trdi, da je na volitvah prišlo do množičnih kršitev. Zaradi protestov so ruske oblasti zvišale stopnjo pripravljenosti varnostnih sil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin