SiolNET. Novice Svet
2,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Florida zaradi izlitja strupenih odpadnih voda razglasila izredne razmere

2,25

termometer

Florida je zaradi izlitja strupenih odpadnih voda v zalivu Tampa razglasila izredne razmere. Preventivno so evakuirali več kot 300 domov na območju, zaprli so tudi avtocesto v bližini vodnega zbiralnika Piney Point.

Oblasti so sporočile, da je na območju 31 hektarjev velikega vodnega zbiralnika več milijonov litrov vode, ki vsebuje fosfor in dušik iz stare tovarne fosforja. Ribnik, kjer so našli razpoko, je poln stranskih produktov gnojil, ki so radioaktivni, poroča STA.

Razpoko so poskušali popraviti že v petek, vendar niso bili uspešni. Guverner Floride Ron DeSantis je v soboto zato razglasil izredne razmere. To omogoča predvsem sprostitev dodatnih sredstev za opremo, s katero poskušajo rešiti težavo.

Največjo skrb vzbuja možnost, da bi voda poplavila bližnja območja, kjer so predvsem kmetijske površine. V nekaj minutah bi se lahko namreč izlilo okoli 2,3 milijarde litrov strupene vode, so opozorile tamkajšnje oblasti. Trenutno poskušajo iz zbiralnika prečrpati večji del odpadne vode, da bi tako znižali raven vode.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin