Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 6. 2024,
17.36

Osveženo pred

2 dneva, 11 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Avstrija Dunaj nepremičnine

Četrtek, 27. 6. 2024, 17.36

2 dneva, 11 ur

Dunaj ostaja na vrhu lestvice najboljših mest za bivanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Dunaj, Avstrija | Dunaj, ki je bil za najboljše mesto za bivanje izbran že med letoma 2018 in 2020, je dobil odlične ocene na področjih stabilnosti, zdravstvenega varstva, izobraževanja in infrastrukture. | Foto Shutterstock

Dunaj, ki je bil za najboljše mesto za bivanje izbran že med letoma 2018 in 2020, je dobil odlične ocene na področjih stabilnosti, zdravstvenega varstva, izobraževanja in infrastrukture.

Foto: Shutterstock

Avstrijska prestolnica že tretje leto zapored ostaja najboljše mesto za bivanje na lestvici, ki jo pripravlja podatkovna enota britanskega tednika The Economist (EIU). Dunaju na prvih petih mestih sledijo danski Koebenhavn, švicarski Zürich, avstralski Melbourne in kanadski Calgary. Na repu lestvice je znova sirski Damask.

Čeprav Zahodna Evropa globalno gledano ostaja najboljša regija za bivanje, nazaduje pri oceni stabilnosti zaradi številčnejših protestov na različnih področjih, kot so desničarski ekstremizem, evropska kmetijska politika in priseljevanje, je sporočila podatkovna enota EIU, ki deluje v sklopu britanskega tednika The Economist.

Dunaj, ki je bil za najboljše mesto za bivanje izbran že med letoma 2018 in 2020, je dobil odlične ocene na področjih stabilnosti, zdravstvenega varstva, izobraževanja in infrastrukture. Pred tem je na vrhu Economistove lestvice sedem let kraljeval Melbourne.

Največji padec na lestvici je zabeležil Tel Aviv, ki je zdrsnil za 20 mest in pristal na 112. mestu, medtem ko je najvišji skok uspel Hongkongu, ki je napredoval za 11 mest in se uvrstil na 50. mesto.

Najslabši znova Damask

Najslabše mesto za življenje je znova Damask, prestolnica od vojne razdejane Sirije. Na predzadnjem mestu je libijski Tripoli.

Na rep lestvice med deset najslabših mest za življenje se je uvrstil Kijev, ki je od začetka ruske invazije na Ukrajino večkrat tarča zračnih napadov.

EIU je letos v raziskavo uvrstil 173 svetovnih mest. Kriteriji razvrstitve mest so stabilnost, zdravstveno varstvo, kultura in okolje ter izobrazba in infrastruktura.

Oglejte si še:

Otvoritev palače Schellenburg
Novice V gradbeništvu najvišja rast prihodkov
Soseska Kvartet. Stanovanje nepremičnine nepremičnina novogradnja blok ljubljana
Novice Število prodaj poslovnih nepremičnin v četrtletju najnižje po letu 2015
Stanovanje Pariz
Novice Pokazal pet kvadratnih metrov veliko stanovanje, za katerega je plačeval 800 evrov mesečno #video
hrvaška obala nepremičnine
Novice So se realne cene nepremičnin na Hrvaškem res znižale?
Ne spreglejte