Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sobota,
9. 10. 2021,
19.38

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

42

Natisni članek

epidemija COVID-19

Sobota, 9. 10. 2021, 19.38

2 leti, 6 mesecev

Družinska tragedija: mislil je, da je pametnejši od zdravnikov

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

42

Koronavirus, maske, bolnišnica, covid-19 | Bolnišnica je želela Hamptonovega brata obdržati na intenzivni negi in ga priklopiti na ventilator, ki bi mu pomagal dihati. Hampton v to ni privolil in je brata raje odpeljal domov, čeprav so ga v bolnišnici opozorili, da bo to zanj usodno. | Foto Reuters

Bolnišnica je želela Hamptonovega brata obdržati na intenzivni negi in ga priklopiti na ventilator, ki bi mu pomagal dihati. Hampton v to ni privolil in je brata raje odpeljal domov, čeprav so ga v bolnišnici opozorili, da bo to zanj usodno.

Foto: Reuters

Ameriški politični komentator Patrick D. Hampton ni verjel, da lahko bolnišnica ozdravi njegovega brata, ki ga je prizadel težji potek bolezni covid-19. Ker ga v bolnišnici niso hoteli zdraviti tako, kot je zahteval Hampton, ki je sicer velik nasprotnik večine epidemioloških ukrepov in cepljenja proti bolezni covid-19, je izredno bolnega brata odpeljal domov, kjer je umrl. 

Novice Znani radijski voditelj, ki se je norčeval iz cepljenja, umrl zaradi covid-19

Patrick D. Hampton je od bolnišnice Erlanger v mestu Chattanooga v ameriški zvezni državi Tennessee namreč zahteval, da njegovega brata Marlona, ki je hudo zbolel za covid-19, zdravijo z nepreverjeno kombinacijo vitamina C in D ter ivermektina.

Ivermektin predvsem med nasprotniki cepljenja (in ironično pogosto tudi med tistimi, ki sicer ne verjamejo v obstoj novega koronavirusa), velja za čudežno zdravilo proti bolezni covid-19, čeprav njegova dejanska učinkovitost še ni bila neizpodbitno dokazana. 

Bolnišnicam očita, da pacientov z boleznijo covid-19 ne zdravijo, temveč jih pobijajo

V bolnišnici so Hamptona zavrnili: brat je bil tako zelo bolan, da bi potreboval umetno predihavanje z ventilatorjem, predpisali so mu tudi remdesivir.

Hampton, ki bolnišnicam že dlje očita, da pacientom z boleznijo covid-19 pravzaprav ne pomagajo, temveč jih s svojimi protokoli zdravljenja pobijajo, je brata raje odpeljal domov, pa čeprav so ga v bolnišnici poskusili prepričati, da bo to za Marlona najverjetneje usodno.

Hampton trdi, da bolezen covid-19 ni tista, ki ubija ljudi, temveč da z invazivnimi protokoli zdravljenja to počnejo bolnišnice.  | Foto: Siol.net/ A. P. K. Hampton trdi, da bolezen covid-19 ni tista, ki ubija ljudi, temveč da z invazivnimi protokoli zdravljenja to počnejo bolnišnice. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Novice Groteskna nagrada za umrle proticepilce: so šli predaleč?

Za sabo je pustil ženo in dve hčerki

Hampton je dan po prihodu brata iz bolnišnice na družbenem omrežju Facebook slavil domnevno zmago, toda prehitro, saj je Marlon umrl naslednji dan.

Za sabo je pustil ženo in dve hčerki, je Hampton zapisal na družbenem omrežju Facebook, kjer je začel zbirati tudi sredstva za stroške, povezane z bratovim pogrebom. 

Tragična zgodba medtem postaja viralna. Kolaž Hamptonovih objav s Facebooka, v katerih kritizira bolnišnico in opeva lastni pristop do zdravljenja bolezni covid-19, je bil v preteklem tednu ena največkrat všečkanih objav na največjem spletnem forumu Reddit, na primer.

Hampton se je predvsem na Facebooku, kjer mu sledi več kot 35 tisoč ljudi, medtem znašel pod točo kritik. Ogromno uporabnikov mu je v komentarjih pod objavami v preteklih dneh namreč očitalo, da je s svojimi dejanji in prepričanji tako rekoč ubil svojega brata. 

UKC Ljubljana
Novice Zaradi covida v bolnišnici vse več otrok, za najmlajše nevarni tudi drugi sezonski virusi #video

 

 

 

 

Ne spreglejte