Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 4. 2016,
8.37

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,45

3

Natisni članek

Donald Trump Ted Cruz

Sobota, 23. 4. 2016, 8.37

7 let, 11 mesecev

Donalda Trumpa poskušajo preobraziti v kandidata za splošne volitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,45

3

Donald Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Čas za nezaslišane in žaljive izjave naj bi se za vodilnega predsedniškega kandidata republikancev Donalda Trumpa počasi iztekal, saj se v njegovem volilnem štabu zavedajo, da s tem neodvisnih ali demokratskih volivcev ne bo navdušil, tako kot mu to uspeva z republikanskimi.

Trumpov svetovalec Paul Manafort je na Floridi strankarske veljake miril in jim razlagal, da se Trump razvija in da je bila to, kar je počel do zdaj, le projekcija neke podobe. Torej podobe, ki je bila privlačna za republikanske volivce, ampak teh je v ZDA premalo za zmago na predsedniških volitvah.

 

"Ne vem, če bi se že spremenil. Bolj predsedniški nastop bo moje občinstvo dolgočasil in namesto več tisoč jih bo na zborovanja morda prišlo 150," je v petek med kampanjo po Pensilvaniji dejal Trump, ki ga skušajo svetovalci spremeniti v bolj sprejemljivega kandidata. Demokrati bodo seveda storili vse, da volivci ne pozabijo na dosedanjega Trumpa.

 

Več kot 60 odstotkov Američanov nikoli ne bi volilo Trumpa

Na bolj predsedniškega Trumpa Američani oziroma bolj republikanski veljaki čakajo že skoraj leto dni, vendar pa kandidat nadaljuje z nesramnimi opazkami, nemogočimi idejami in žalitvami vseh, ki niso na njegovi strani.

 

Vodstvo stranke vidi skozi medijsko meglo okrog Trumpa in s strahom gleda na praktično nespremenjene ankete, ki že leto dni kažejo, da kandidata s tako nizko stopnjo priljubljenosti še ni bilo. Več kot 60 odstotkov Američanov v anketah vztrajno pravi, da Trumpa ne bodo nikoli volili.

 

Ted Cruz: Če se bo "preoblekel", pomeni, da ne verjame ničasar, kar je do zdaj govoril

Trumpov nasprotnik za osvojitev nominacije zvezni senator iz Teksasa Ted Cruz se je na novico o preoblačenju Trumpa že odzval. Cruz pravi, da to pomeni, da Trump v bistvu ne verjame ničesar, kar je do zdaj govoril med kampanjo. Dokaz, da se kandidat pripravlja na novo podobo, naj bi bil tudi prvi formalni govor Trumpa, posvečen zunanji politiki, ki bo na sporedu naslednjo sredo.

 

Guverner Virginije vrnil volilno pravico nekdanjim kaznjencem

Demokratski guverner Virginije Terry McAuliffe je z izvršnim ukazom vrnil volilno pravico okoli 200.000 nekdanjim kaznjencem, ki so to pravico izgubili po pravnomočni obsodbi za kaznivo dejanje. Guverner trdi, da odpravlja krivice, nobenega dvoma pa ni, da bo njegova odločitev novembra pomagala demokratom.

Ne spreglejte