Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2016,
7.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

2

Natisni članek

volitve v ZDA 2016 Donald Trump

Četrtek, 1. 9. 2016, 7.09

6 let, 6 mesecev

Donald Trump: Zgradili bomo velik in čudovit zid, ki ga bo plačala Mehika (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

2

Donald Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriški republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je v Phoenixu, nekaj ur po tistem, ko ga je v Ciudad de Mexicu sprejel mehiški predsednik Enrique Pena Nieto, predstavil svojo imigracijsko politiko.

Trump je obljubil velik in čudovit zid, ki bo neprebojen in opremljen z najsodobnejšo tehnologijo. Po njegovih besedah ga bodo plačali Mehičani, čeprav je mehiški predsednik to možnost zavrnil.

Nadaljeval je dolgo naštevanje primerov umorov, ki so jih zagrešili nezakoniti priseljenci v ZDA. Za vse to sta po Trumpovih trditvah kriva predsednik ZDA Barack Obama in demokratska predsedniška kandidatka Hillary Clinton, ker zagovarjata politiko odprtih meja.

Trump je dejal, da je nezakonito priseljevanje največji problem, s katerim se danes soočajo ZDA, in dodal, da nezakonite priseljence obravnavajo bolje kot lastne veterane. "Po 8. novembru se to ne bo več dogajalo," je dejal.

Trump: Dostojanstveno bom ravnal z vsemi, ki živijo v ZDA

Kot je dejal, se bo osredotočil na to, kar je najbolje za državljane ZDA, ne pa za nezakonite priseljence, čeprav bo, kot pravi, dostojanstveno ravnal z vsemi, ki živijo v ZDA.

Ko bo nastopil predsedniški položaj, bo Trump, kot je napovedal, nemudoma ustanovil delovno skupino za deportacije, ki bo aretirala vse nezakonite priseljence, ki so bili kadarkoli pridržani zaradi zločina. Vsakogar, ki ga bodo ujeli pri prečkanju meje, bodo takoj zaprli in poslali nazaj domov, tako kot vse kriminalce. Izgnali jih bodo v države, od koder so prišli, ne pa le poslali čez južno mejo.

Kaj bo z 12 milijoni nezakonitih priseljencev?

V sodelovanju s kongresom namerava vsem tako imenovanim mestom zavetiščem v ZDA odvzeti vsa proračunska sredstva. Gre za mesta, kjer lokalne oblasti ljudi ne preganjajo zaradi njihovega imigracijskega statusa, med njimi pa je tudi Trumpov rodni New York.

Trump sicer ni dejal, da bo iz ZDA izgnal vseh 12 milijonov nezakonitih priseljencev, zato ostaja nejasno, kakšno je njegovo stališče do ureditve njihove problematike, poroča CNN.

 

 

Ne spreglejte