Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 6. 2021,
7.49

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,47

3

Natisni članek

Češka nevihta neurje Avstrija

Četrtek, 24. 6. 2021, 7.49

2 leti, 10 mesecev

Dele Avstrije in Češke prizadela hujša neurja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,47

3

Neurje na Hrvaškem | Foto zajem zaslona

Foto: zajem zaslona

Dele Avstrije je v sredo zvečer zajela nevihtna fronta. Najhuje je bilo v regiji Flachgau na Solnograškem. Iz Zgornje Avstrije so poročali o podrtih drevesih in poplavljenih kleteh. Na avstrijskem Koroškem in vzhodu Tirolske je bil zaradi prekinjene električne oskrbe začasno prekinjen železniški promet. Hudo neurje s silovitim vetrom in obilnim deževjem je pustošilo tudi na Češkem.

Gasilci so morali na območju regije Flachgau umakniti številna podrta drevesa in iz kleti izčrpati vodo. Z območja so poročali o hudih sunkih vetra, nevihtah in obilnih padavinah. Skupno so morali na teren 125-krat, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V Zgornji Avstriji so bili med bolj prizadetimi okraji Branau, Ried, Schärding, Grieskirchen in Rohrbach. Ob 156 klicih na pomoč so gasilci med drugim odstranjevali podrta drevesa in črpali vodo iz kleti.

Na avstrijskem Koroškem in na vzhodu Tirolske se je poškodovala električna napeljava, zaradi česar je bil začasno prekinjen železniški promet. Napako na napeljavi bodo odpravili danes, da ne bi izpadle tudi regionalne povezave, pa si pomagajo z dizelsko lokomotivo. V koroškem kraju Breže je bila zaradi nevihte neprevozna regionalna cesta, ki so jo preventivno zaprli.

Hudo neurje na Češkem povzročalo številne težave

Na Češkem je znova pustošilo hudo neurje s silovitim vetrom in obilnim deževjem. V minuli noči so morali gasilci posredovati več kot 500-krat, predvsem zaradi podrtih dreves in poplavljenih kleti. Skoraj 50.000 gospodinjstev je ostalo brez elektrike, ker so bili poškodovani nadzemni vodi.

V bližini Plzna je strela udarila v neko dvonadstropno hišo in povzročila požar. Stanovalci so se na srečo uspeli rešiti in niso bili poškodovani. Več deset železniških prog je bilo neprevoznih, ker so čeznje padla drevesa ali niso delovale signalne naprave. Na več rekah in potokih je zaradi obilice dežja obstajala nevarnost poplav.

Ne spreglejte