SiolNET. Novice Svet
1,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Če ne plačate z gotovino, se ne boste peljali. To počnejo vozniki Uberja na Hrvaškem.

1,15

termometer

Uber Bolt | Podjetje Uber je od uporabnikov zaradi vedenja njihovih voznikov prejelo veliko pritožb. | Foto: Uber
Podjetje Uber je od uporabnikov zaradi vedenja njihovih voznikov prejelo veliko pritožb. Foto: Uber

Vaša vožnja je bila odpovedana; obvestilo, ki ga vse pogosteje prejmejo uporabniki Uberja na Hrvaškem, ko prek aplikacije  naročijo vožnjo, ki jo želijo plačati s kartico. Vozniki namreč zavračajo oziroma odpovedujejo vožnje uporabnikom, ker želijo, da jim ti plačajo z gotovino, saj imajo tako več možnosti, da dobijo napitnino. Gotovina je v Zagrebu tako postala skoraj edino plačilno sredstvo za vožnjo z  Uberjem. 

Tisti voznik, ki zavrne stranko, ki želi plačati s kartico, si zagotovo ne naredi usluge. Uporabnik ga lahko prek aplikacije slabo oceni, kar zagotovo ni dobro za pridobivanje strank za prihodnje vožnje. 

Zakaj takšno vedenje voznikov Uberja?

"Ljudje niso vajeni, da bi pri plačilu s kartico pustili še nekaj napitnine v obliki gotovine," pove 22-letni voznik Uberja Karlo Laić. Drugi razlog pa je v tem, da mnogi vozniki takoj potrebujejo denar in jim plačevanje s kartico tudi zaradi tega ne ustreza. Zato so vozniki Uberja v Zagrebu začeli množično zavračati stranke, ki želijo vožnjo plačati s kartico.

Podjetje Uber je od potnikov prejelo veliko pritožb. "Seznanjeni smo s tem, da so stranke nezadovoljne z uslugami naših voznikov. Uber vsem voznikom namreč omogoča, da sami izbirajo vožnje in stranke, ki jih želijo prevažati. Žal nam je, če so uporabniki doživeli kakršnekoli nevšečnosti," so sporočili iz podjetja.

O sankcijah niso želeli govoriti. Trdijo, da vsak uporabnik za naslednjo vožnjo prejme pristojbino v višini 13 kun, če voznik vožnjo odpove, so pojasnili za časnik Jutranji list. 

Na Uberju so zatrdili, da spremljajo število odpovedanih voženj, vsak voznik, ki prejme pritožbo, pa je povabljen na razgovor, na podlagi katerega se odločijo za nadaljnje sodelovanje. 

Jernej Vrtovec Novice Vrtovec o prihodu Uberja: Sistem taksi prevozov bo pravičnejši #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin