SiolNET. Novice Svet
0,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bruselj svari: Države morajo nujno ukrepati

0,82

termometer

Aerosoli, Covid-19
Foto: Pixabay

Rast okužb z novim koronavirusom je zelo skrb vzbujajoča, članice EU morajo takoj ukrepati za preprečitev vnovične vsesplošne ohromitve javnega življenja in gospodarstva v EU. To je zadnja priložnost, da se izognemo ponovitvi letošnje pomladi, je danes v Bruslju opozorila evropska komisarka za zdravje Stella Kiriakides.

Kiriakidesova je članice EU pozvala k ukrepanju na podlagi julijskih priporočil komisije, ki vključujejo poziv k prizadevanjem za zmanjšanje tveganj, ki jih prinaša "učinek koktajla" bolezni covid-19 in sezonske gripe, ki to jesen prvič sovpadata, navaja STA.

Poziv članicam, da cepijo proti gripi

V Bruslju izpostavljajo zlasti poziv članicam, naj preprečijo dodaten pritisk na že tako preobremenjene sisteme zdravstvenega varstva, in sicer s povečanim obsegom cepljenja in z dodatnimi javnimi naročili cepiv proti gripi na nacionalni ravni.

koronavirus, koronavirus splošno covid19 covid-19 Novice V Sloveniji v sredo 122 okužb #video

Slovenija s skrb vzbujajočimi trendi

Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) je danes objavil novo poročilo o tveganjih, v katerem je članice razdelil v tri skupine: s stabilnimi trendi, s skrb vzbujajočimi trendi in z zelo skrb vzbujajočimi trendi. Slovenija je v drugi skupini, za katero je tveganje ocenjeno kot zmerno, še piše STA.

Janez Cigler Kralj Novice Ohranili skoraj 300 tisoč služb, pomoč tudi samozaposlenim #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin