SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bolgarske tolpe "kradejo" nizozemskim davkoplačevalcem

3

termometer

Dobro organizirane kriminalne združbe iz Bolgarije s prevarami "kradejo" nizozemska socialna nadomestila. Nizozemci so v šoku.

Primer so razkrili novinarji televizije RTL. Pravijo, da bolgarske kriminalne združbe in tolpe v Rotterdam in druga nizozemska mesta pošiljajo ljudi, da se na občinah registrirajo kot prebivalci teh mest, nato pa poberejo vsa nadomestila, ki jim zaradi tega pripadajo.

Gre za dobro organiziran sistem. Včasih najamejo tudi cele avtobuse ljudi, ki jih nato odpeljejo na Nizozemsko z eno samo nalogo – da se v mestih dežele tulipanov z osebno izkaznico in ponarejeno stanovanjsko najemno pogodbo registrirajo kot stanovalci. Od nizozemskih mestnih oblasti nato dobijo neke vrste potrdilo oziroma številko, s katero lahko od nizozemske davčne uprave dobijo državno nadomestila za najemnino in zdravstveno zavarovanje.

Ljudje, ki jih tople najamejo za pot, se nato vrnejo v Bolgarijo, potrdila pa izročijo organizatorjem oziroma kriminalcem. Ti lahko nato s potrdili od nizozemske davčne uprave dobijo povrnjenih celo od šest do osem tisoč evrov na osebo.

Nizozemska policija je že sprožila preiskavo. Nizozemski finančni minister je zgroženo dejal, da ni pravično, da bolgarski kriminalci njihov davčni sistem uporabljajo za neke vrste bankomat. Javnost je zgrožena še posebej zato, ker je Nizozemska ena izmed štirih držav v Evropski uniji, ki se močno borijo proti turizmu denarnih nadomestil, kot so poimenovali takšno početje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin