Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 12. 2014,
14.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Balkan Italija vreme

Sreda, 31. 12. 2014, 14.17

8 let

Balkan in Italija v primežu zime

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zima na Balkanu in v Italiji ne počiva niti na silvestrovo. Balkanske države svoje prebivalce svarijo pred ekstremno nizkimi temperaturami, ki se bodo spustile tudi do minus 23 stopinj Celzija.

V Italiji je medtem obilno sneženje povzročilo prometni kaos.

Nizke temperature vse do nedelje Balkan so že konec tedna zajela silovita snežna neurja z obilico snega in močnim vetrom. Sneženje je večinoma prenehalo, a izrazito nizke temperature naj bi se ohranile vse do nedelje.

V Srbiji so že v torek potrdili, da sta zaradi mraza umrli dve osebi, v Beogradu pa bodo danes silvestrovali pri minus 12 stopinjah Celzija.

V Bolgariji opozorilo zaradi ostrega mraza in silovitega vetra V Bolgariji je medtem nacionalni meteorološki inštitut izdal opozorilo zaradi ostrega mraza in silovitega vetra. Danes se po veliki večini države živo srebro ne bo dvignilo nad minus sedem stopinj Celzija.

Najbolj mrzlo pa je bilo v goratih predelih pri Sarajevu v Bosni in Hercegovini, kjer so temperature danes padle do minus 23 stopinj. V vaseh Bogodol in Bilima pri Mostarju je več družin in starejših že pet dni ujetih v snegu in so odrezani od sveta. Reševalne ekipe jih v zadnjem poskusu v torek niso uspele doseči, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Na Hrvaškem tudi do minus 20 stopinj Celzija Ponekod v notranjosti Hrvaške se je medtem danes živo srebro spustilo do minus 20 stopinj Celzija. Na jadranski obali so se temperature gibale okrog ničle, a zaradi močnega vetra tudi tam ni bilo nič kaj prijetno.

Tudi Makedonija in Črna gora sta zabeležili najnižje temperature v letošnji zimi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Grčiji na cestah obtičalo na stotine vozil Na zadnji dan leta močno sneženje z nizkimi temperaturami otežuje življenje tudi v Grčiji. Po navedbah policije je na več magistralnih cestah zaradi poledice in prometnih nesreč obtičalo na stotine vozil. Zaradi silovitih vetrov so začasno prekinili pomorske prometne povezave v Egejskem morju.

V noči na 1. januar naj bi se živo srebro ponekod na severu Grčije spustilo do minus 20 stopinj Celzija.

V Italiji težave povzroča močno sneženje Prav tako v Italiji na silvestrovo težave povzroča močno sneženje. Zaradi vremenskih razmer so morala na jugu Italije nekatera letališča, med drugim v Neaplju in Brindisiju, začasno prenehati obratovati, kar je povzročilo dolgotrajne zamude letov. Prav tako so morali začasno prekiniti trajektne prevoze na otoka Capri in Ischia. Do snežnih metežev je prišlo tudi na Siciliji, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Tudi sever Italije se ni izognil zimskim vremenskim razmeram. Med drugim je v Trstu pihala mrzla burja.

Ne spreglejte