SiolNET. Novice Svet
4,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Avstrijski morilec spregovoril o motivu za umor svojih treh otrok

4,41

termometer

Harald Kopitz | Včeraj so morilca iz bolnišnice Sestre milosrdnice odvedli v psihiatrično bolnišnico Vrapče, kjer je spregovoril o motivih storjenega dejanja. | Foto: Facebook/Harald Kopitz
Včeraj so morilca iz bolnišnice Sestre milosrdnice odvedli v psihiatrično bolnišnico Vrapče, kjer je spregovoril o motivih storjenega dejanja. Foto: Facebook/Harald Kopitz

Na Hrvaškem so še vedno pretreseni zaradi grozovitega umora treh mladoletnih otrok, ki ga je v noči na soboto v Zagrebu zagrešil 56-letni Avstrijec Harald Kopitz. Včeraj so morilca iz bolnišnice Sestre usmiljenke odvedli v psihiatrično bolnišnico Vrapče, kjer je spregovoril o motivih za zločin. Otroke je ubil, ker ni želel umreti sam. 

V psihiatrični bolnišnici so ugotovili, da nadaljnja hospitalizacija Haralda Kopitza, morilca lastnih otrok, ni potrebna, zato so ga odpustili in odpeljali na policijo. V bolnišnici pa je spregovoril o motivih za umor, so poročali hrvaški mediji.

Otroke je ubil, ker ni želel umreti sam

Znano je, da je Kopitz po umoru otrok poskušal storiti samomor. V njegovem stanovanju so našli pet škatel različnih vrst tablet, vzel naj bi jih več kot sto. Povedal je, da mu je težko in žal, da je še vedno živ. Dodal je, da je že dlje časa brez službe in da so mu pri iskanju dela pomagali prijatelji, poleg tega pa bi se moral iz stanovanja, kjer je živel, izseliti. To so bili po njegovih besedah motivi za zločin, hkrati pa je še dejal, da si po smrti ni želel ostati sam, zato je prej ubil še svoje tri otroke. 

Tragedijo je napovedal tudi na Facebooku, kot motiv za dejanje je takrat navedel slabe odnose z nekdanjo ženo, ki naj bi bila kriva tudi za razhod s trenutno partnerico.

V bolnišnici je Kopitz med drugim potrdil, da je otroke najprej zastrupil, a jih je, ker so se prebudili, nato še zadušil. Kljub priznanju preiskovalci opravljajo še dodatne toksikološke preglede. 

Če bi imel možnost, bi znova poskušal storiti samomor, je psihiatrom še povedal Kopitz. Opisal se je kot čustveno, a tudi grobo osebo in dodal, da se je zadnje tri mesece počutil obupanega, osamljenega, bil je depresiven in v brezizhodnem položaju.

Bil je drugačen oče

Bližnja soseda je za Jutarnji list povedala, da je Kopitz veliko časa preživel na balkonu, kjer je neprestano kadil. Dejala je, da je bil drugačen oče, da je z otroki v park in na sprehod odhajal v obleki ter kravati, nato pa jih je okregal, če so ga umazali. Kljub temu so dajali vtis, je še dejala soseda, da se dobro razumejo. 

Harald Kopitz Novice Grozljiv zločin: avstrijski državljan v Zagrebu ubil svoje tri otroke

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin