Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 12. 2012,
9.06

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

medicinska sestra Kate Middleton

Sobota, 8. 12. 2012, 9.06

5 let, 2 meseca

Avstralska voditelja nad smrtjo Katine medicinske sestre šokirana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na radijska voditelja, ki sta se izdajala za Elizabeto II. in princa Charlesa, se je vsul plaz kritik, voditelja pa dejanje obžalujeta.

Avstralska voditelja Mel Greig in Michael Christian sta tri dni pred smrtjo medicinske sestre Jacinthe Saldanha, ki je skrbela za cambriško vojvodinjo Kate Middleton, poklicala v bolnišnico in se pretvarjala, da sta princ Charles in kraljica Elizabeto II. Jacintha naj bi jima izdala vse podrobnosti o stanju vojvodinje, ko pa je izvedela, da je šlo za potegavščino, je storila samomor.

Voditelja šokirana nad smrtjo medicinske sestre Avstralska radijska postaja 2DayFM, pri kateri sta zaposlena omenjena voditelja, je včeraj izdala izjavo za medije, v kateri je povedala, da so ju začasno umaknili s programa radia, za zdaj pa še ni jasno, ali ju je radijska postaja suspendirala in ali se bosta vrnila. Sporočili pa so, da sta oba radijska voditelja nad dogodkom izredno šokirana, hkrati pa sta napovedala, da dogodka ne bosta komentirala.

O samomoru medicinske sestre so izvedeli nekaj ur pozneje, kljub temu pa so takoj umaknili sporen posnetek, na katerem se voditelja pogovarjata s sestro, ki jima je izdala, da je Kate noseča. Radijska postaja in njihovi voditelji so bili sicer že v preteklosti pogosta tarča kritik. Leta 2009 je njihov voditelj Kyle Sandilands poskrbel za ogorčenje, ko je intervjuval deklico, ki jo je preizkušal na detektorju laži. Deklica je namreč razkrila, da je bila pri 12 letih posiljena, voditeljeva neobčutljivost pa je sprožila ogorčenje med državljani, piše Guardian.

Pretresen tudi direktor družbe, ki ima v lasti radijsko postajo Direktor družbe Southern Cross Austereo, ki ima v lasti radijsko postajo 2DayFM, Rhys Holleran je danes sporočil, da so "pretreseni" nad razvojem dogodkov. Kot je dejal, so se odločili, da "iz spoštovanja do zadeve, ki se jo lahko opiše le kot tragedijo," do nadaljnjega ukinejo oddajo. Obenem je izrazil prepričanje, da niso storili ničesar nezakonitega.

Več podjetij je celo odpovedalo oglaševalske pogodbe z omenjeno radijsko postajo.

Da je sestra storila samomor, je potrdila bolnišnica "Sestra je bila pred kratkim tarča prevarantskega klica," je povedal generalni upravitelj londonske bolnišnice kralja Edvarda VII. John Lofthouse. Sestra je namreč prva sprejela klic voditeljev in ju prevezala na oddelek, kjer je ležala Kate, kjer so jima razkrili podrobnosti njenega zdravstvenega stanja. Medicinska sestra Jacintha je zapustila moža in dva otroka, njena družina pa je medije že prosila, naj spoštujejo njihovo zasebnost, poroča CNN.

Tudi princ William in Kate Middleton sta nad dogodkom močno užaloščena. "Za vojvodinjo so ves čas tako lepo skrbeli vsi zaposleni v bolnišnici. Njihove misli in molitve so namenjeni družini, prijateljem in sodelavcem Jacinthe Saldanha," so še sporočili s kraljevega dvora. "Dvor se ni pritožil bolnišnici zaradi dogodka. Celo nasprotno, sestram, ki so bile vpletene v prevaro, smo ponudili svojo podporo," je za CNN povedal tiskovni predstavnik dvora.

Našli so jo včeraj zjutraj Londonska metropolitanska policija je bila o samomoru obveščena včeraj okoli 10. ure zjutraj, ko so Jacintho našli nezavestno na njenem domu. Na kraju so jo razglasili za mrtvo.

Ne spreglejte