Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2024,
18.54

Osveženo pred

2 dneva, 16 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,53

Natisni članek

Ukrajina hotel Kijev ameriško veleposlaništvo veleposlaništvo

Sreda, 26. 6. 2024, 18.54

2 dneva, 16 ur

Ameriškega diplomata našli mrtvega v hotelski sobi v Kijevu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,53
Ameriško veleposlaništvo v Kijevu | Marca so štirje neimenovani viri za revijo Foreign Policy povedali, da ameriško zunanje ministrstvo načrtuje napotitev od 30 do 40 diplomatov na ameriško veleposlaništvo v Kijevu. | Foto Guliverimage

Marca so štirje neimenovani viri za revijo Foreign Policy povedali, da ameriško zunanje ministrstvo načrtuje napotitev od 30 do 40 diplomatov na ameriško veleposlaništvo v Kijevu.

Foto: Guliverimage

V glavnem mestu Ukrajine so našli mrtvega uslužbenca ameriškega veleposlaništva. Truplo neimenovanega atašeja veleposlaništva so v torek našli v kijevskem hotelu Hilton, poroča ukrajinski medij Strana.ua, ki se sklicuje na policijske vire. 

"Včeraj okoli 11. ure je bilo v hotelski sobi najdeno truplo atašeja ameriškega veleposlaništva. Na truplu ni bilo najdenih sledi nasilja. Moški je v Ukrajino prispel 15. junija. Po informacijah, ki jih je pred prihodom posredoval na veleposlaništvo, je imel težave s povišanim holesterolom," je povedal vir. 

Dodali so tudi, da so bila vrata hotelske sobe zaprta od znotraj. Obdukcija še ni bila opravljena, truplo pa so predali veleposlaništvu. 

Ameriško zunanje ministrstvo je načrtovalo napotitev od 30 do 40 diplomatov v Kijev

Marca so štirje neimenovani viri za revijo Foreign Policy povedali, da ameriško zunanje ministrstvo načrtuje napotitev od 30 do 40 diplomatov na ameriško veleposlaništvo v Kijevu. Foreign Policy je pisal, da so zaposleni na veleposlaništvu preobremenjeni, saj se sredi vojne soočajo s pomanjkanjem.

Ameriško zunanje ministrstvo sicer trenutno zaradi vojne ameriškim državljanom odsvetuje potovanje v Ukrajino. "Tisti, ki se odločijo ostati v Ukrajini, morajo biti previdni glede možnosti vojaških napadov, kriminala, civilnih nemirov. Varnostne razmere v Ukrajini ostajajo nepredvidljive. Nenehno prihajajo poročila o ruskih silah, ki ameriške državljane na rusko okupiranih območjih Ukrajine pridržijo, zaslišujejo in nadlegujejo zaradi njihove nacionalnosti," so zapisali. 

Jurij Sodol
Novice "Ubil je več ukrajinskih vojakov kot katerikoli ruski general" #video
Ukrajina, Kijev
Novice Ukrajina uradno začela pristopna pogajanja z EU
Buča
Novice ESČP obsodilo Rusijo zaradi kršitev človekovih pravic na Krimu
Ne spreglejte