SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Afganistanski policist ubil 11 ljudi

3

termometer

 | Foto:
Afganistanske oblasti preiskujejo primer pripadnika lokalne policije, ki je osumljen poboja 11 civilistov na jugu države.

V času, ko se NATO pripravlja na postopen umik in dokončno predajo oblasti afganistanskim varnostnim silam do konca leta 2014, je to zgolj eden v vrstni smrtonosnih dogodkov, ki so se zvrstili v zadnjem času.

Po poročanju lokalne policije so bili ubiti pripadniki Paštunske večine, medtem, ko je strelec pripadnik manjšine Hazarov. Ker so Talibani pred kratkim v isti regiji ubili dva pripadnika Hazarov, saj so jih sumili, da sodelujeta z američani, afganistanska policija preiskuje možnost, da je pri zadnjem poboju šlo za maščevanje. Pristojni so povedali, da so bile med žrtvami tudi ženske in otroci, več podrobnosti pa zaenkrat ni znanih.

Kršitve človekovih pravicStrelec naj bi bil pripadnik afganistanske lokalne policije, ki jo nadzoruje notranje ministrstvo. Naloga lokalne policije naj bi bilo predvsem ohranjanje varnosti v predelih v katerih NATO nima svojih enot in v katerih ni prisotna niti afganistanska vojska. Vendar je Human Rights Watch v svojem lanskem poročilu pripadnike lokalne policije obtožil težkih kršitev človekovih pravic, celo posilstev in umorov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin