SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Župnik se upira prisilni upokojitvi #video

10

termometer

Župnika Maksa Kozjeka s Svete gore v Zasavju želi ljubljanska nadškofija po desetletjih službovanja prisilno upokojiti in ga poslati v dom za ostarele. Sam pa trmasto vztraja: "Nikamor ne grem, svoj poslednji dan bom dočakal na Sveti gori!"

Župnik Maks Kozjek že desetletja službuje v cerkvi na Sveti gori, priljubljeni romarski in izletniški točki v osrčju Zasavja. Ker njegovo zdravje šepa, pa je ljubljanska nadškofija našla zamenjavo zanj, mlajšega kolega. Ta je deloma že prevzel njegove zadolžitve. 

Kozjeka bi radi poslali v dom za ostarele duhovnike, čemur pa se ta upira. "V dom kot odpadni material. Na odpad bi me radi dali. Ampak jaz ne grem," je dejal za Planet.

Z njim vztraja tudi gospodinja Marija Mevželj. Dokler bo ona ob njem, z gore, ki mu pomeni toliko, ne bo odšel, je odločena.

Komentarji

31

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • askarja1 / 12.10.2019. ob 20:11 +17 - 4

  Pravilno. Dokler more in hoče, naj dela.

  +17 - 4
 • uporabnik51 / 12.10.2019. ob 21:40 +12 - 4

  Bravo, stara grča, ti kar ostani, kjer ti srce veleva. Če potrebuješ podpise v podporo, kar povej.

  +12 - 4
 • Rozamunda / 13.10.2019. ob 11:27 +7 0

  Če bi ljudje vedeli celotno zgodbo... Odkar je tale kuharica prišla k župniku, je šlo na Sveti Gori vse narobe. Celo župnijo je skregala, še sorodnike med seboj. Pa menda tega ni storila prvič (LJ nadškofija ima z njo že kar nekaj izkušenj). Farani so ga imeli zelo radi in so radi hodili ob nedeljah k maši, dokler se niso začele težave in širjenje laži (tudi med pridigami!) v katerih župnik še danes živi. Pa ne razumite narobe, si zasluži ostati na Sveti Gori, res je ogromno naredil za njo!

  +7 0
delitve: 27
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin