Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 6. 2023,
8.48

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

plaža Dalmacija Hrvaška

Petek, 16. 6. 2023, 8.48

10 mesecev, 2 tedna

Znano je, kdo sta slovenska zakonca, ki sta na Hrvaškem "uničila rajski zaliv"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Matjaž Zadravec | Zadravec je od sodišča želel, naj ga oprosti plačila sodnih stroškov. Poudarjal je, da je brez službe, živi pa od prihrankov in pomoči družine. | Foto STA

Zadravec je od sodišča želel, naj ga oprosti plačila sodnih stroškov. Poudarjal je, da je brez službe, živi pa od prihrankov in pomoči družine.

Foto: STA

Lastnik zemljišča v dalmatinskem naselju Zatoglav, kjer je po poročanju Slobodne Dalmacije slovenska družina na črno uredila zasebno plažo, je zagrebško podjetje Diamond Properties, ki je v lasti žene Matjaža Zadravca, nekdanjega direktorja Tuš Holdinga, ki je bil februarja lani zaradi kaznivega dejanja zlorabe položaja obsojen na osem mesecev zaporne kazni, poroča spletni portal Necenzurirano.

Novice Slobodna Dalmacija: Slovenski črnograditelj uničil rajski zaliv

V dalmatinskem naselju Zatoglav južno od Rogoznice je slovenska družina uzurpirala del obale in sprehajališče ter tam postavila zidove, betonsko ploščad, lesene nadstreške, ležalnike in drugo počitniško opremo. V državnem informacijskem sistemu ni mogoče najti nikakršnih zaprosil ali drugih dokumentov v zvezi s tem gradbenim projektom, je pred dnevi poročala Slobodna Dalmacija.

Priznal je krivdo

Po poročanju portala Necenzurirano je zemljišče v lasti podjetja žene Matjaža Zadravca, nekdanjega direktorja Tuš Holdinga, ki je bil februarja lani zaradi kaznivega dejanja zlorabe položaja obsojen na osem mesecev zaporne kazni. Po dogovoru s tožilstvom, po katerem je priznal krivdo, je moral kazen odslužiti z delom v splošno korist. Ob tem je Zadravec od sodišča želel, naj ga oprosti plačila sodnih stroškov. Poudarjal je, da je brez službe, živi pa od prihrankov in pomoči družine, čeprav je bila njegova žena na Hrvaškem lastnica dveh obmorskih vil.

Prek družbe Adriatic Diamond Holding, ustanovljene v Dubaju, sta namreč pred leti z ženo vstopila v lastništvo zagrebškega podjetja Diamond Properties. To je po dostopnih informacijah lani začelo tržiti prvo od luksuznih vil v Zatoglavu, druga pa naj bi odprla vrata letos, še piše Necenzurirano.

Vilo podjetje oddaja v najem za 2.300 evrov na noč, na svoji spletni strani pa ponujajo tudi "ekskluzivno zasebno plažo".

 

Ne spreglejte