Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Stela Mihajlović

Četrtek,
10. 8. 2023,
13.10

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

Natisni članek

delovni čas praznik Slovenija poplave trgovina

Četrtek, 10. 8. 2023, 13.10

8 mesecev, 2 tedna

Še več znanega o tem, katere trgovine bodo odprte v nedeljo in med prazniki

Stela Mihajlović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03
Trgovina | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Nekatere trgovine bodo odprte tako v nedeljo kot na praznična ponedeljek in torek. V skladu z odredbo, sprejeto pred dnevi, so v času intervencije po poplavah trgovine z živili, tehničnim blagom in otroško opremo lahko odprte tudi ob nedeljah in praznikih. Namen odredbe je olajšati sanacijo po katastrofalni ujmi. 

Vseh 91 trgovin Hofer bo v nedeljo odprtih

Trgovine Hofer bodo v nedeljo odprte med 8. in 15. uro, v ponedeljek in torek pa bodo njihova vrata ostala zaprta.

"Z odprtjem trgovin v nedeljo bomo preprečili, da bi bile živilske trgovine zaprte tri zaporedne dni, in tako kupcem omogočili, da jim ne bo treba vseh nakupov opraviti v soboto. S tem bomo razbremenili tudi naše sodelavke in sodelavce, ki bodo delali v soboto," so sporočili iz družbe Hofer. Odločili so se, da z zaprtjem trgovin 14. in 15. avgusta tako svojim zaposlenim kot tudi dobaviteljem omogočijo dva zaporedna prosta dneva za reševanje težav po poplavah oziroma za solidarno pomoč drugim. 

Lidl: v nedeljo bo odprtih 12 trgovin

Med 8. in 13. uro bodo odprte Lidlove trgovine v Kamniku, Škofji Loki, na Ravnah na Koroškem, v Celju (Mariborska), Žalcu, Slovenj Gradcu, Litiji, Ljubljani (na Rudniku in v BTC), Kranju (Koroška), Domžalah in Velenju.

V ponedeljek in torek bodo trgovine zaprte.

Trgovine Spar in Interspar odprte v ponedeljek                       

V Sparu Slovenija bodo v ponedeljek, 14. avgusta, med 8. in 13. uro odprli vse trgovine po Sloveniji z izjemo franšizne trgovine SPAR partner Nazarje, ki do preklica ostaja zaprta.

Trgovine SPAR in INTERSPAR bodo zaprte v nedeljo in na praznični torek, z izjemo dveh franšiznih trgovinah Spar v Komendi in na Muti, ki bosta odprti tudi v nedeljo in v torek. 

Z odprtjem trgovin v ponedeljek po skrajšanem delovnem času bodo v Sparu kupcem omogočili nakup nujnih dobrin med dvema dela prostima dnevoma, hkrati tudi počitek zaposlenim in možnost, da solidarnostno pomagajo prizadetim v poplavah. Pred odločitvijo so se o tem posvetovali tudi s sindikati, so sporočili.

V ponedeljek odprte tudi Eurospinove trgovine

Kot so sporočili iz Eurospina, bodo v ponedeljek, 14. avgusta, vse njihove trgovine, razen poslovalnice Nazarje, odprte po ustaljenem urniku, od 8. do 20. ure. Poslovalnice v Kopru, Izoli, Portorožu in Kozini pa bodo kot običajno odprte med 8. in 21. uro. 

Seznam odprtih trgovin Tuš in Mercator

V nedeljo bodo živilske in tehnične trgovine na ogroženih območjih obratovale s krajšim delovnim časom odprte, od 8. do 13. ure. 

V ponedeljek bodo od 8. do 15. ure odprti vsi Mercatorjevi hipermarketi in supermarketi ter trgovine na ogroženih območjih (skupaj 196 trgovin pretežno z živili). Seznam je dostopen tukaj (za živilske trgovine), za tehnične pa tukaj. 

V ponedeljek bodo za zagotovitev dostave pravnim osebam, ki bodo delovale (bencinski servisi, trgovci, javni naročniki in drugi) od 8. do 12. ure odprte tudi vse enote Mercatorjeve veleprodaje C&C. Seznam je na ogled tukaj.

Na praznični torek bodo vse Mercatorjeve trgovine zaprte. 

ZSSS bo primerjala cene pri trgovcih
Wal-Mart ostaja največji trgovec na svetu
Ne spreglejte