SiolNET. Novice Slovenija
3,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zločin v Tekačevem: izločen glavni obremenilni dokaz #video

3,58

termometer

Višji sodniki so v primeru Tekačevo pravnomočno izločili odredbo sodišča glede hišne preiskave, v kateri so bile mesec dni po zločinu leta 1997 Kristijanu Kameniku zasežene športne copate, ki naj bi dokazovale njegovo vpletenost v zločin, poroča Večer. 

Višji sodniki so tako potrdili odločitev sodnika celjskega okrožnega sodišča Marka Brišnika o izločitvi ključnega obremenilnega dokaza, športnih copat Nike, ki so jih pri hišni preiskavi 8. aprila 1997 zasegli Konjičanu Kristijanu Kameniku.

Tudi višji sodniki so menili, da je bila obdolžencu z odredbo sodišča kršena pravica do prostorske zasebnosti stanovanja, saj naj bi bila odredba preslabo utemeljena.

sodišče kladivo Novice Sodelavca Kristijana Kamenika obsojena zaradi preprodaje mamil

V zdaj izločeni odredbi sodišča je zapisano le, da je Kamenik osumljen kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem. Ob iskanju orožja so policisti leta 1997 tedaj s seboj odnesli tudi športne copate.

Državni tožilec Ivan Žaberl je ob pravnomočni odločitvi sodišča dejal, da tožilstvo kljub takšni odločitvi ne bo odstopilo od pregona v primeru Tekačevo pri Rogaški Slatini in da se policija še vedno ukvarja s tem primerom. Zadeva glede Kamenika bo zastarala leta 2047, torej 50 let po zločinu. Pregon neznanih storilcev pa bo zastaral čez štiri leta.

Novice Umrla ženska, ki naj bi bila s Kristijanom Kamenikom vpletena v posel z drogami

Kamenik je obtožen, da je iz koristoljubja umoril zakonca Štefana in Frančiško Poharc ter njuni podnajemnici Heleno in Viktorijo Krošlin.

Začetek dolgotrajnega sodnega postopka, ki še do danes ni končan, sega v januar 1998. Kamenik je bil sprva obsojen na 20 let zapora za dva umora od štirih: spoznan je bil za krivega za smrt zakoncev Poharc. Višje sodišče je sodbo spremenilo in ga obsodilo na sicer isto kazen, a za umor vseh štirih ljudi.

Novice Kristijan Kamenik – četrtič o štirikratnem umoru v Tekačevem (video)

Toda sodba je bila razveljavljena na vrhovnem sodišču. Nato je bil oproščen očitkov iz obtožnice, a je ta sodba padla na višjem sodišču. V tretje so mu začeli soditi leta 2008, a so morali sojenje prekiniti, ker so Kamenika aretirali na Hrvaškem zaradi preprodaje heroina.

Na četrtem začetku sojenja junija 2015 na predobravnavnem naroku krivde ni priznal. Vsa dozdajšnja sojenja Konjičanu so se vrtela okoli zdaj pravnomočno izločenega dokaza, športnih copat. A slovenski, nemški, švicarski in angleški izvedenci si nikoli niso bili edini o tem, ali je ta obutev pustila sledove na kraju zločina.

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin