Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 9. 2015,
14.43

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

tiralica BiH droge Reka Kristijan Kamenik nesreča nesreča smrt

Četrtek, 10. 9. 2015, 14.43

5 let

Umrla ženska, ki naj bi bila s Kristijanom Kamenikom vpletena v posel z drogami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rečanko Kristino Ledinko so na podlagi Interpolove tiralice v torek prijeli na območju BiH, včeraj pa je med prevozom na narok o izročitvi Hrvaški umrla v prometni nesreči.

38-letno Rečanko Kristino Ledinko so v torek na podlagi mednarodne tiralice prijeli na območju Prnjavora v BiH, včeraj dopoldne pa je, medtem ko so jo policisti peljali na sodišče v Sarajevo, kjer bi se moral odviti narok o njeni izročitvi Hrvaški, umrla v prometni nesreči. V prometni nesreči pri Doboju v BiH sta bila poškodovana tudi policista, navajajo bosanski in hrvaški mediji.

Vpletena v sojenje Kristijanu Kameniku Hrvaški pravosodni organi so Ledinkovo iskali zaradi suma, da se je ukvarjala z nezakonito proizvodnjo in prometom s prepovedanimi drogami. Ledinkova, ki se je v pred poroko pisala Dubravec, je bila leta 2009 vpletena v sojenje Slovencu Kristijanu Kameniku in še 13 soobdolženim. Organizirana skupina med letoma 2007 in 2008 prodala približno 4,5 kilograma heroina. Kamenik je bil na reškem sodišču obsojen na osem let zapora in je letos maja kazen predčasno prestal. Zaradi lepega vedenja so mu "odpustili" deset mesecev.

Ledinkova je bila v tej skupini dokaj nepomembna, medtem ko je bil njen takratni fant, kasneje mož Dejan Ledinko obsojen na tri leta zapora.

Drugič so jo aretirali leta 2010, ko je z nekdanjim partnerjem Alenom Klasnićem z avtomobilom odšla v Medulin, kjer sta prevzela 96 gramov heroina. Ko so ju policisti ustavili pri predoru Učka, si je skušala heroina zatlačiti za nedrček. Obsodili so jo na tri mesec zapora, ki jih je odslužila z enomesečnim delom v družbeno korist.

Tudi sama odvisnica od heroina Kot olajševalne okoliščine so namreč šteli, da je odvisnica od drog, zaradi česar je bila v času kaznivega dejanje v stanju zmanjšane prištevnosti, in da je mati hudo bolnega otroka, ki potrebuje posebno nego in skrb. Z možem Dejanom, ki je prav tako na seznamu Interpola, naj bi v zadnjem času živela na območju BiH.

Ne spreglejte