SiolNET. Novice Črna kronika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kristijan Kamenik – četrtič o štirikratnem umoru v Tekačevem (video)

2

termometer

Na celjskem sodišču se je začelo že četrto sojenje Kristijanu Kameniku, ki je obtožen štirikratnega umora v Tekačevem leta 1997. Na predobravnavnem naroku se je izrekel za nedolžnega.

Kristijan Kamenik, ki je 22. maja predčasno prestal osemletno zaporno kazen zaradi tihotapljenja in prodaje 4,5 kilograma heroina v zaporu Lepoglav pri Varaždinu na Hrvaškem, je zaradi umora v Tekačevem, umrli so 73-letna Frančiška Poharc, njen dve leti starejši mož Štefan, 36-letna Helena Krušlin in njena 17-letna hči Viktorija, na zatožni klopi sedel že trikrat.

Kriv je, ni kriv, kriv je … Tretje sojenje maja 2007 je bilo sicer zaradi aretacije na Hrvaškem ustavljeno za nedoločen čas. Na prvem sojenju leta 1999 so ga spoznali za krivega in obsodili na 20 let zapora, a je vrhovno sodišče dve leti pozneje sodbo razveljavilo.

Drugič je na zatožno klop sedel leta 2003, ko so ga zaradi dvomov o odtisih njegovih športnih copat na kraju dogodka oprostili. Tožilec se je na to odločitev pritožil in višji sodniki so sodbo leta 2004 razveljavili.

Kamenik sicer krivdo za umore ves čas vztrajno zavrača in trdi, da tega ni storil, da umorjenih sploh ni poznal in da nikoli ni bil v Tekačevem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin