SiolNET. Novice Slovenija
0,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zimske počitnice prihodnje leto nekoliko prej

0,63

termometer

Kranjska Gora smučanje | Udeleženci nordijskega svetovnega prvenstva bodo predvidoma zasedli veliko večino turističnih zmogljivosti na Gorenjskem.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Udeleženci nordijskega svetovnega prvenstva bodo predvidoma zasedli veliko večino turističnih zmogljivosti na Gorenjskem. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zimske šolske počitnice, ki so običajno konec februarja, se bodo v prihodnjem šolskem letu za polovico države začele 30. januarja, za drugo pa 6. februarja, je ministrstvo konec aprila objavilo v Uradnem listu. Razlog za spremembo je nordijsko svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Planici med 21. februarjem in 5. marcem.

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so za N1 potrdili, da bodo prihodnje šolsko leto zimske šolske počitnice prej kot običajno. Za zdaj še ni uradno, šolarji iz katerega dela Slovenije bodo na počitnice odšli prvi. V kratkem bodo objavljena navodila za šole, kjer bo uradno oznanjeno tudi to, še poroča spletni portal.

Robert Golob, Tanja Fajon in Luka Mesec. Novice Robert Golob: Ciljamo na dva mandata #video

Zmogljivosti bodo zasedli udeleženci nordijskega svetovnega prvenstva

Udeleženci nordijskega svetovnega prvenstva bodo namreč predvidoma zasedli veliko večino turističnih zmogljivosti na Gorenjskem. Ponudniki turističnih zmogljivosti bodo zdaj lahko namestitve ponudili udeležencem prvenstva in šolarjem ter njihovim staršem, ki po teh povprašujejo v dneh šolskih počitnic. S to prošnjo so se župani v regiji na državo obrnili že januarja.

"Res bi bilo škoda, da potenciala, ki ga nosijo tako počitnice kot prvenstvo, ne bi izkoristili. Pravzaprav so za čas prvenstva zmogljivosti v Kranjski Gori že razprodane in počitnikovanje v tem obdobju ne bi bilo mogoče," je na koordinaciji na Bledu, ki je bila marca, pojasnil generalni sekretar organizacijskega odbora Planica Tomaž Šušteršič.

goriva cene Novice Bi vnovična regulacija cen goriv omilila podražitve? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin