Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 10. 2017,
14.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

3

Natisni članek

Hrvaška koalicija Karl Erjavec Dejan Židan Miro Cerar arbitraža

Sreda, 4. 10. 2017, 14.10

6 let, 6 mesecev

Zemljevidi z novo mejo s Hrvaško so pripravljeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

3

miro cerar, karl erjavec | Foto STA

Foto: STA

Koalicijski partnerji so se sešli pri premierju Miru Cerarju, osrednja tema pa je arbitraža. Pregledali bodo, kakšen je položaj v zvezi z implementacijo arbitražne odločbe, kako so prejšnji teden potekali pogovori na Evropskem svetu in kakšni bodo naslednji koraki, je pred vrhom za medije dejal zunanji minister Karl Erjavec.

Zunanji minister je tudi potrdil, da so novi zemljevidi pripravljeni in jih bodo verjetno danes tudi pregledali. Prav tako je komentiral besedni dvoboj s premierjem Mirom Cerarjem oz. njegovo oceno, da izjave zunanjega ministra škodujejo Sloveniji. "To ne drži. Tu se moti. Ne bom pa polemiziral s predsednikom vlade, ker nismo v razredu," je dejal.

Židan: Arbitraža ne more služiti promociji strank

Medtem javna polemika med Cerarjem in Erjavcem nekoliko moti predsednika SD Dejana Židana. "Ko smo v zaprtem prostoru, je usklajenost 100-odstotna, ko pa pridemo ven, posamezniki to skušajo uporabljati za promocijsko gradivo," je dejal.

Arbitraža ne more služiti promociji strank, saj je prepomembna, je poudaril Židan in koalicijski partnerici pozval, naj v tej smeri tudi delujeta. "Kar je usklajeno znotraj, za mizo, mora biti tudi enotno stališče navzven. Ker je za mizo v resnici vse usklajeno," je poudaril.

Utegne se zavleči

Vlada s svojo skupino zelo intenzivno dela na pripravi vsega, kar je potrebno za začetek implementacijskih procesov arbitražne razsodbe, je dodala vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer. "Ključen je poziv Slovenije k državotvornemu, odgovornemu, demokratično zrelemu odnosu," je dejala Kustec Lipicerjeva.

Današnji koalicijski posvet se sicer utegne zavleči, saj so bili po besedah Židana obveščeni, da bi lahko trajal tudi štiri ure.

Ne spreglejte