Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 2. 2015,
13.58

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

izobraževanje študij študijski programi vpis

Petek, 6. 2. 2015, 13.58

5 let, 8 mesecev

Želite soustvarjati prihodnost Slovenije, EU in globalne skupnosti?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Izberite Fakulteto za državne in evropske študije.

Gotovo razmišljate o svoji prihodnosti. Ta je predvsem odvisna od vašega izobraževanja in truda, ki ste ga v to pripravljeni vložiti, ter seveda od izobraževalne institucije in njenih učiteljev. Enako pomembno je delo, za katerega se izobražujete, in število delovnih mest, ki so za to delo na razpolago.

Fakulteta za državne in evropske študije je edinstvena izobraževalna ustanova v Sloveniji. Izhaja iz ustavnih vrednot samostojne slovenske države in izvaja kakovostno izobraževanje na vseh treh univerzitetnih stopnjah. Pester izbor študijskih programov nudi priložnost znanja željnim, ambicioznim posameznikom. Redni vpis je koncesioniran, zato šolnine ni, nanj pa se lahko vpišejo tudi zaposleni kandidati.

Fakulteta izobražuje za pridobitev celostnih znanj, potrebnih za poklice v javni upravi: delo v organih državne uprave, v občinski upravi, pri nosilcih javnih pooblastil ter tudi pri izvajalcih javnih služb. Prav področje javne uprave, ki samo v Sloveniji zaposluje prek 160 tisoč ljudi, nudi največjo perspektivo in možnosti za zaposlitev. Še posebej po tem, ko bo država izšla iz krize, bo potrebovala visoko usposobljene kadre. Zakaj ne bi bilo to prav vi?

Fakulteta nudi široko znanje vsem, ki se želijo zaposliti v institucijah Evropske unije in zasebnem sektorju, ki potrebuje dobre strokovnjake za tvorno sodelovanje z državnimi in mednarodnimi institucijami.

Študijski programi upravnega prava, javne uprave ter mednarodnih in diplomatskih študij so interdisciplinarno sestavljeni iz predmetov s področja delovanja države, EU, mednarodnih organizacij in diplomacije. Vse to so vsebine, katerih poznavanje je ključno za uspešno delovanje in nastopanje v globaliziranem svetu 21. stoletja. Takih programov v Sloveniji ne pokriva nobena druga fakulteta. Študenti pridobijo široko pravno znanje, ki ga vsak zaposleni v javni upravi potrebuje, da je sposoben samostojnega in odgovornega dela. Predavanja so osredotočena na aktualne družbene teme, kot so državne študije, vprašanja evropske integracije, globalizacije, nacionalne in svetovne varnosti … Poleg tega fakulteta nudi številne obštudijske dejavnosti, kot so poletne šole, možnost študija v tujini Erasmus+, gostovanja tujih strokovnjakov …

Fakulteta ponuja odličen akademski zbor, ki študente uči kritičnega in ustvarjalnega razmišljanja. Prvovrstni strokovnjaki iz prakse študente seznanijo z etičnimi, varnostnimi, obrambnimi in geostrateškimi izzivi. Med njimi so nekdanji predsedniki ustavnega sodišča, uveljavljeni profesorji, visokošolski učitelji z dolgo profesionalno kariero v drugih ključnih institucijah države in mladi, večinoma v tujini izobraženi visokošolski kadri.

Torej, če si želite pridobiti prvovrstno znanje s strani vodilnih slovenskih in tujih strokovnjakov, ki vam bo služilo v osebnem in poslovnem življenju, je Fakulteta za državne in evropske študije vaša najboljša izbira.

Več na www.fds.si

Ne spreglejte