SiolNET. Novice Slovenija
6,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Želite letos na hrvaško morje? Potem preberite tole.

6,95

termometer

plaža, turisti
Hrvaška policija bo vsem turistom ob prehodu meje izročila letak z navodili in priporočili hrvaškega zavoda za javno zdravstvo, ki jih je treba spoštovati 14 dni po vstopu v državo. Foto: Pixabay

Hrvaško notranje ministrstvo je na svoji spletni strani objavilo odgovore na najpogostejša vprašanja o pogojih za vstop v državo med epidemijo novega koronavirusa. Med drugim vztrajajo, da gostje iz držav Evropske unije, ki so rezervirali namestitev na Hrvaškem, pokažejo policistom na meji tudi potrdilo o rezervaciji.

Zagotovilo, da je namestitev rezervirana, so lahko:

- potrdilo o rezervaciji,

- pogodba o najemu v kampu,

- pogodba o stalnem privezu ali potrdilo o rezervaciji priveza v pristanišču navtičnega turizma, 

- vavčer turistične agencije,

so po poročanju STA odgovorili na eno izmed najpogostejših vprašanj o tem, kaj potrebujejo turisti iz držav EU in Evropskega gospodarskega prostora (EGP), ki imajo rezervirano namestitev na Hrvaškem.

Plaža Strunjan Trendi Priljubljena plaža v Strunjanu dobila novo podobo #video #dopustujdoma

V tem primeru bodo z lastnikom lahko vstopili tudi člani družine

Če imajo državljani nepremičnino ali plovilo na Hrvaškem, je na mejnem prehodu treba pokazati dokazilo o lastništvu, pogodbo o nakupu ali drugo dokumentacijo, iz katere je mogoče ugotoviti, da gre za lastnika nepremičnine ali plovila. V tem primeru bodo z lastnikom lahko vstopili tudi člani ožje družine, so navedli v hrvaškem, angleškem in nemškem jeziku.

Državljani EU, ki imajo nepremičnino na Hrvaškem in si jo želijo urediti po daljšem času, ko je niso mogli obiskati, lahko s seboj pripeljejo člane svoje ožje družine, kot so mož ali žena in otroci.

rokometna žoga Sportal Visokorasli hrvaški vratar prva okrepitev Slovana

Na službeno pot na Hrvaško želi peljati tudi partnerico

Na vprašanje državljana EU, ki ima službeno srečanje na Hrvaškem in bi želel s seboj vzeti partnerico, so odgovorili, da je treba pokazati povabilo za poslovno srečanje podjetja iz Hrvaške. Partnerica pa nima pogojev za vstop v državo, če tudi sama ni uradno povabljena.

Hrvaška policija bo vsem potnikom ob prehodu meje izročila letak z navodili in priporočili hrvaškega zavoda za javno zdravstvo, ki jih je treba spoštovati 14 dni po vstopu v državo. Poudarili so, da je ukrep samoizolacije mogoče določiti le osebam, za katere med nadzorom meje ugotovijo, da so bile v stiku z okuženimi z novim koronavirusom.

Dubrovnik Posel danes Največ Slovencev bi dopustovalo doma ali na Hrvaškem

Objavili so tudi odgovore na najpogostejša vprašanja hrvaških državljanov in oseb, ki niso državljani EU/EGP. Kot so izpostavili, je vse dodatne odgovore mogoče dobiti ob izpolnitvi elektronskega obrazca na spletni strani notranjega ministrstva. Na spletni strani bodo odgovore na najpogostejša vprašanja kmalu objavili tudi v drugih jezikih, so napovedali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin