Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 5. 2020,
10.55

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,95

11

Natisni članek

Koronavirus plaža morje zdravje Hrvaška

Petek, 22. 5. 2020, 10.55

3 leta, 11 mesecev

Želite letos na hrvaško morje? Potem preberite tole.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,95

11

plaža, turisti | Hrvaška policija bo vsem turistom ob prehodu meje izročila letak z navodili in priporočili hrvaškega zavoda za javno zdravstvo, ki jih je treba spoštovati 14 dni po vstopu v državo. | Foto Pixabay

Hrvaška policija bo vsem turistom ob prehodu meje izročila letak z navodili in priporočili hrvaškega zavoda za javno zdravstvo, ki jih je treba spoštovati 14 dni po vstopu v državo.

Foto: Pixabay

Hrvaško notranje ministrstvo je na svoji spletni strani objavilo odgovore na najpogostejša vprašanja o pogojih za vstop v državo med epidemijo novega koronavirusa. Med drugim vztrajajo, da gostje iz držav Evropske unije, ki so rezervirali namestitev na Hrvaškem, pokažejo policistom na meji tudi potrdilo o rezervaciji.

Zagotovilo, da je namestitev rezervirana, so lahko:

- potrdilo o rezervaciji,

- pogodba o najemu v kampu,

- pogodba o stalnem privezu ali potrdilo o rezervaciji priveza v pristanišču navtičnega turizma, 

- vavčer turistične agencije,

so po poročanju STA odgovorili na eno izmed najpogostejših vprašanj o tem, kaj potrebujejo turisti iz držav EU in Evropskega gospodarskega prostora (EGP), ki imajo rezervirano namestitev na Hrvaškem.

Trendi Priljubljena plaža v Strunjanu dobila novo podobo #video #dopustujdoma

V tem primeru bodo z lastnikom lahko vstopili tudi člani družine

Če imajo državljani nepremičnino ali plovilo na Hrvaškem, je na mejnem prehodu treba pokazati dokazilo o lastništvu, pogodbo o nakupu ali drugo dokumentacijo, iz katere je mogoče ugotoviti, da gre za lastnika nepremičnine ali plovila. V tem primeru bodo z lastnikom lahko vstopili tudi člani ožje družine, so navedli v hrvaškem, angleškem in nemškem jeziku.

Državljani EU, ki imajo nepremičnino na Hrvaškem in si jo želijo urediti po daljšem času, ko je niso mogli obiskati, lahko s seboj pripeljejo člane svoje ožje družine, kot so mož ali žena in otroci.

rokometna žoga
Sportal Visokorasli hrvaški vratar prva okrepitev Slovana

Na službeno pot na Hrvaško želi peljati tudi partnerico

Na vprašanje državljana EU, ki ima službeno srečanje na Hrvaškem in bi želel s seboj vzeti partnerico, so odgovorili, da je treba pokazati povabilo za poslovno srečanje podjetja iz Hrvaške. Partnerica pa nima pogojev za vstop v državo, če tudi sama ni uradno povabljena.

Hrvaška policija bo vsem potnikom ob prehodu meje izročila letak z navodili in priporočili hrvaškega zavoda za javno zdravstvo, ki jih je treba spoštovati 14 dni po vstopu v državo. Poudarili so, da je ukrep samoizolacije mogoče določiti le osebam, za katere med nadzorom meje ugotovijo, da so bile v stiku z okuženimi z novim koronavirusom.

Dubrovnik
Novice Največ Slovencev bi dopustovalo doma ali na Hrvaškem

Objavili so tudi odgovore na najpogostejša vprašanja hrvaških državljanov in oseb, ki niso državljani EU/EGP. Kot so izpostavili, je vse dodatne odgovore mogoče dobiti ob izpolnitvi elektronskega obrazca na spletni strani notranjega ministrstva. Na spletni strani bodo odgovore na najpogostejša vprašanja kmalu objavili tudi v drugih jezikih, so napovedali.

Ne spreglejte