SiolNET. Novice Slovenija
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zdravstveni inšpektorat odsvetuje nakup magnetnega plastelina preko spleta

0,04

termometer

magnetni plastelin
Zdravstveni inšpektorat RS svetuje, da kupci igrače ne uporabljajo in naj jo vrnejo prodajalcu, Amazon pa je izdelek že umaknil iz prodaje. Foto: Zdravstveni inšpektorat RS

Zdravstveni inšpektorat RS je preko sistema Rapex od Evropske komisije prejel obvestilo o neustrezni igrači - magnetni plastelin (Magnetic Putty Toy - Crazy Geezer's Putty World), ki so ga prodajali v spletni trgovini Amazon in pri drugih ponudnikih.

Izdelek ni prestal testiranj. Magnet, ki je priložen izdelku, je premajhen in ima prevelik magnetni pretok. Otroci lahko majhne dele igrač z magneti ali magnete same pogoltnejo, magneti se v telesu združijo in povzročijo perforacijo črevesja ali zaporo, kar predstavlja tveganje za zdravje.

Zdravstveni inšpektorat RS svetuje, da kupci igrače ne uporabljajo in naj jo vrnejo prodajalcu, Amazon pa je izdelek že umaknil iz prodaje.

s Novice Zaradi smrtne nevarnosti odpoklicali igračo Mašin medved skiro Novice Odpoklic nevarnega skiroja znamke Big Roler dojenček, igrača Novice Iz prodaje odpoklicali nevarno igračo igrača Novice Previdno: zaradi nevarnosti za zdravje odpoklicali igračo racing slime Novice Odpoklic igrače Racing slime

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin