Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 10. 2023,
8.13

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Generali ugodnosti WIZ Avto zavarovanje avtomobilsko zavarovanje zavarovanje PR članek

Sreda, 11. 10. 2023, 8.13

6 mesecev, 3 tedne

Zavarovanje avta: preveri ugodno ceno WIZ in se poteguj za bencin

Oglasno sporočilo

Avtomobilsko zavarovanje je nujno. Ni pa vedno nujno drago! Na enem mestu smo zbrali rešitve, kako preprosto narediti izračun cene avtomobilskega zavarovanja. Pri prvem slovenskem spletnem zavarovanju WIZ, ki je na trgu že več kot 12 let, se vse začne z vpisom registrske številke avtomobila, kar še pohitri postopek pridobivanja informativne cene zavarovanja avta. Ne spreglej nagradne igre: SHRANI IZRAČUN in ZADENI GORIVO do 50 evrov. Sodeluješ lahko do 15. novembra 2023.

WIZ-avto-gorivo-za blog-1200x630-september-2023 | Foto: Avtomobilsko zavarovanje WIZ Foto: Avtomobilsko zavarovanje WIZ

Avtomobilsko zavarovanje WIZ: kaj, zakaj, kako?

Zavarovanje WIZ je spletna prodajna točka za vse, ki imate radi preproste in hitre rešitve. Zavarovanje WIZ Avto namreč preprosto uredite prek spleta, prek WIZ-ovega sklepalnika, povesem varno, hitro in najpomembneje – sami. Sklenete ga lahko s telefonom, tablico ali prek računalnika. Kjerkoli, kadarkoli – doma na kavču, med malico, na kavi ali v službi. Lahko pa seveda tudi na trajektu, na poti z dopusta ali na obisku pri prijateljih pozno zvečer.

Izračun informativne cene zavarovanja WIZ Avto >

Prvi korak: OSNOVNI PODATKI O VOZNIKU IN AVTOMOBILU

Vnesi registrsko številko avtomobila in iz javno dostopnega registra ti predizpolnimo podatke o avtomobilu. Če še nimaš registrske, ta korak preprosto preskočiš. Potrebujemo še tvojo letnico rojstva in kraj bivanja ter prav nič drugega. Svoj premijski razred poznaš? Poglej na (trenutno) avtopolico in ga prepiši. Smo te prepričali? Potem kar začni izračun in nadaljuj branje kasneje.

ZAČNI: IZRAČUN CENE ZA WIZ AVTO >

Drugi korak: IZBERI OSNOVNA IN DODATNA KRITJA WIZ

Na voljo so obvezno avtomobilsko zavarovanje WIZ Obvezno (AO), WIZ Voznik (AO+), Kasko, Delni kasko, Asistent, Nezgoda, Pravna zaščita, Zelena karta, Voznik začetnik, Odkup prve škode.

Ali veš, kaj krije posamezno kritje?

Osvežujemo znanje:

  • Avtomobilska odgovornost (AO) WIZ Obvezno je prvo in obvezno zavarovanje, ki ga kot lastnik jeklenega konjička nujno potrebuješ, saj je obvezno za registracijo avta. Krije škodo tretjih oseb do zakonsko določene zavarovalne vsote, ki znaša 5.240.000 evrov za nematerialno škodo in 1.050.000 evrov za materialno škodo. Vsa preostala kritja dodajaš po želji in odvisno od svojega proračuna.
  • WIZ Voznik (AO+) poskrbi za morebitne poškodbe voznika v primeru prometne nesreče, ki jo sam povzroči.
  • WIZ Kasko in Delni kasko sta super izbira, saj ti zagotovita možnost, da ti zavarovalnica plača popravilo avta tudi, ko si sam odgovoren za škodo na avtu. Kasko krije stroške popravila tvojega avta, tudi če bo poškodovan v prometni nesreči, na parkirišču, v požaru, kot posledica naravne nesreče, zaradi zlonamernih dejanj ali če bo ukraden (to je polni kasko). V primeru škode se upošteva izbrana soudeležba (franšiza) in vsaka škoda vpliva na premijski razred (znižanje bonusa). Delni kasko ima dva paketa, v katerih najdeš kritja škode na steklih, svetilih, ogledalih, zaradi trčenja v živali in poškodb na parkirišču. V primeru škode plačaš minimalno soudeležbo, ki je 50 evrov, vendar ta škoda ne vpliva na tvoj bonus. Bonus se ohrani. Če izbereš kasko in delni kasko skupaj, ti na premijo za delni kasko pripada tudi dodaten popust.
  • WIZ Asistent je avtomobilska asistenca, ki ti 24 ur na dan in sedem dni v tednu omogoča pomoč na cesti v primeru okvare, nesreče, izgube ključev, zmanjkanja goriva … Poskrbi tudi za nadomestno vozilo ter morebiten prevoz in prenočitev potnikov. Vse to za ceno, manjšo od stroškov ene same avtovleke.
  • WIZ Nezgoda poskrbi za finančno nadomestilo v primeru invalidnosti ali smrti kateregakoli od potnikov v vozilu.
  • Pravna zaščita poskrbi za kritje stroškov tvoje pravne obrambe, ko se zaradi prometne nesreče z avtom znajdeš v kazenskih ali prekrškovnih postopkih.
  • Povečana nevarnost – voznik začetnik je kritje, ki poskrbi za povečano tveganje, če tvoj avto vozi mladi voznik. Če tega kritja nimaš, mladi voznik z manj kot tremi leti vozniških izkušenj pa povzroči nesrečo, zavarovalnica krije le del škode, drugi del pa pokriješ sam.
  • Odkup prve škode je kritje, ki omogoči ohranitev bonusa v primeru povzročene prometne nesreče (ko si izkoristil kritje AO in/ali AO+).
  • Zelena karta je mednarodno potrdilo o zavarovanju avtomobilske odgovornosti. V določenih državah je še vedno obvezna, priporočljivo pa jo je imeti s sabo, ko greš z avtom v tujino.

Če si izbral več kritij za popolno zaščito sebe in svojega avtomobila in je tvoja premija visoka, ti WIZ omogoča plačilo zavarovanja na 12 obrokov brez obresti.

Avtomobilsko zavarovanje: zakaj izbrati WIZ?

  1. Hitra, preprosta sklenitev zavarovanja avta.
  2. Ocena izkušnje uporabnikov z online zavarovanjem WIZ je odlična – 4,8 (od 5).
  3. Prijazna in profesionalna podpora WIZ ob škodnem dogodku in za druga vprašanja.

Ne spreglej! Nagradna igra: SHRANI IZRAČUN, ZADENI GORIVO 

WIZ-avto-gorivo-avtonet-336x280-retina-oktober-2023 Final | Foto: Avtomobilsko zavarovanje WIZ Foto: Avtomobilsko zavarovanje WIZ

Ravno zdaj poteka nagradna igra, v kateri preprosto sodeluješ z izračunom avto zavarovanja. KJE? Na sklepalniku WIZ Avto, pri drugem koraku v košarici klikni na gumb SHRANI IZRAČUN in sodeluj.

Shrani izračun, zadeni nagrado ter sodeluj v žrebu za gorivo v vrednosti do 50 evrov, set prve pomoči za kolesarje in preostale nagrade WIZ.

SODELUJ: SHRANI IZRAČUN NA 2. KORAKU >

Spoznaj najbolj priljubljena načina za prihranek pri zavarovanju WIZ Avto

Avtomobilsko zavarovanje WIZ: še vedno previsoka cena avtomobilskega zavarovanja zate? Predstavljamo dva najbolj priljubljena načina za prihranek pri avto zavarovanju.

Zavarovanje WIZ Avto Perla: Manj voziš? Manj plačaš!

WIZ-Perla-2022-SM 1_1200x638-2.1 | Foto: Avtomobilsko zavarovanje WIZ Foto: Avtomobilsko zavarovanje WIZ

Če s svojim avtom prevoziš manj kot 6.000 kilometrov na leto oziroma 17 kilometrov dnevno, plačaš 30 odstotkov manj pri obveznem zavarovanju (AO) svojega avta.

ZA VSE, KI PREVOZITE DO 6.000 KM/LETO >

Spodbujamo varno vožnjo, nagrajujemo odgovorne voznike

WIZ-2023-10 brez-telefona 1200x638 | Foto: Avtomobilsko zavarovanje WIZ Foto: Avtomobilsko zavarovanje WIZ

Raziskave kažejo, da je kljub zakonski prepovedi uporaba mobilnih telefonov med vožnjo zelo pogosta in v zadnjih letih celo narašča. Prisezi, da voziš #breztelefona, in na e-poštni naslov dobiš kodo za 5-odstotni popust pri avto zavarovanju WIZ Avto. Kodo za popust dobiš po oddaji svojih podatkov.

ODDAJ PRISEGO, VOZI #BREZTELEFONA >

P. S.: TUKAJ lahko odkriješ še preostale načine za prihranek pri zavarovanju WIZ Avto.

WIZ Zavarovanje je spletna prodajna točka zavarovalnice Generali d.d.
Naročnik oglasnega sporočila je avtomobilsko zavarovanje WIZ.

Ne spreglejte