SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaupnica Kresalovi prihodnji teden na seji sveta LDS

2

termometer

Prihodnji teden bo seja sveta stranke LDS, na kateri bodo člani odločali o zaupnici predsednici stranke Katarini Kresal, je pojasnil predsednik sveta LDS Anton Anderlič.

Katarina Kresal je ob sredinem odstopu z mesta ministrice za notranje zadeve napovedala, da bo šla po zaupnico na svet stranke LDS. Za odstop z ministrskega mesta se je odločila potem, ko je Komisija za preprečevanje korupcije v sredo ugotovila, da ravnanje pri najemu prostorov za Nacionalni preiskovalni urad (NPU) ustreza definiciji korupcije. Že dan prej je računsko sodišče omenjenemu poslu izdalo negativno mnenje. Takrat je Kresalova premieru ponudila svoj odstop, vendar ga Pahor ni sprejel. Pahor odstopne izjave še ni poslal v DZ V kabinetu predsednika vlade Boruta Pahorja so pojasnili, da premier predsednika DZ Pavla Gantarja o odstopu Kresalove še ni obvestil in da ga danes predvidoma še ne bo. To bo storil v zakonsko določenem roku, in sicer v sedmih dneh po prejemu pisne odstopne izjave. Pisno odstopno izjavo je Pahor prejel v četrtek, torej ima čas do 18. avgusta.

Posebni sestanki SD na temo predčasnih volitev Prihodnji teden - pred izredno sejo državnega zbora - pa se bodo sestali tudi poslanci SD. Kot je povedal vodja poslanske skupine SD Dušan Kumer, posamezni pogovori glede trenutnih političnih razmer potekajo tudi v počitniškem času. Tudi Kumer je izpostavil, da je do volitev treba zadržati normalno delovanje države oz. vlade, da se "ne bi predali trimesečni evforiji" v obliki predvolilne kampanje.

Da v SD v teh dneh razmišljajo o posebnih sestankih na temo predčasnih volitev, je potrdil tudi predstavnik SD za strateško komuniciranje Denis Sarkić. Ti posveti naj bi potekali v zaprtem krogu, zato tudi ni znano, kje in kdaj bodo potekali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin