SiolNET. Novice Slovenija
1,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaščitniki psov na Polzeli rešili trpinčena psa #video

1,30

termometer

Čeprav bi veterinarska inšpekcija morala preprečiti mučenje živali, ni vedno tako. Ker inšpektorji v primeru dveh trpinčenih psov s Polzele niso ukrepali, se je v reševalno akcijo podalo društvo za pomoč psom. Lux in Luna nista imela sveže vode in ustrezne hrane, ležala pa sta v lastnih iztrebkih. Kljub opozorilom je inšpekcija trpljenje živali ignorirala, društvu, ki je psom pomagalo, pa so inšpektorji celo sporočili, naj se v zadevo ne vmešavajo.

Ker lastnik ni upošteval navodil veterinarskega inšpektorja in ker se razmere, v katerih živita Luna in Lux, tudi po dveh dneh od obiska inšpekcije niso izboljšale, so zaščitniki psov spoznali, da bodo morali ukrepati sami, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV.

Potem ko je Simon Mihorič iz društva Srce za bulle v torek izjavil, da bodo psa odpeljali, če se stanje ne bo izboljšalo, so člani društva za pomoč psom držali svojo obljubo. Pri tem jih niso ustavile niti besede inšpektorja, naj se v primer Lune in Luxa ne vpletajo več.

Zapuščeni psi Novice Psa živita v zelo slabih razmerah, lastnik je dobil zgolj opozorilo #video

Veterinar: Pes je dehidriran in razmeroma zanemarjen

Na poti do ambulante so pred inšpekcijo pokleknili tudi nekateri veterinarji. "Najprej smo poklicali veterinarko, ki je rekla, da bodo psa sprejeli, če je v slabem stanju. Veterinarka se je nato pozanimala, za katerega psa gre, in poklicala inšpektorat. Potem je rekla, da primer še vedno ni končan in da psa ne bodo pregledali," je za Planet TV povedala članica društva, ki ne želi biti imenovana.

Člani društva so se nato obrnili na drugega veterinarja, ki pregleda psa ni odklonil. "Pes je prišel v našo ambulanto kar razmeroma zanemarjen in dehidriran. Nikakor ne bi želel, da se pes vrne nazaj v staro okolje," je pojasnil veterinar Rok Krajnik

Lastnik si ne upa pred kamere, inšpekcija se je zavila v molk

Lux je zdaj v domači oskrbi enega od prostovoljcev. Mihorič in drugi člani društva obljubljajo, da bo stroške zdravljenja prevzelo društvo. Lastnik, ki za omenjena psa ne skrbi od letošnjega marca, medtem danes ni bil dosegljiv za izjave.

Novinarje je napotil na inšpekcijo, ki pa se danes ni oglašala na klice. In medtem ko Mihorič dobiva žaljiva sporočila in obljube lastnika, je društvo na policijo zoper lastnika že vložilo kazensko ovadbo, so še poročali na Planet TV.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 912
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin